2024. április 26., péntek

Zárt kapukkal a negyeddöntő felé

Ma a nyolcaddöntőkkel folytatódik a második számú európai kupasorozat, az Európa-liga. A mérkőzések közül a Wolfsburg–Sahtar, LASK–Manchester United, Sevilla–Roma, valamint az Olimpiakosz–Wolverhampton is zárt kapus lesz. A koronavírus-járvány terjedése az El-re is rányomja bélyegét, s kérdéses, milyen drasztikus intézkedésekre kell még számítani. A járvány legérzékenyebben a görög Olimpiakosz csapatát érinti, ugyanis az egyesület elnöke, Evángelosz Marinakisz – aki az angol másodosztályban szereplő Nottingham Forest tulajdonosa is – kedden bejelentette, hogy megfertőződött a 2019-es koronavírussal.

A slágermeccsnek a Sevilla–Roma számíthatott volna, az olasz csapat azonban nem tudott elutazni Sevillába. Spanyolország március 25-éig nem fogad gépeket Olaszországból, a római klub pedig nem kapott külön engedélyt a leszállásra. A Roma tájékoztatása szerint az UEFA később hivatalos sajtóközleményben reagál majd a történésekre.

Bizonytalan az Inter–Getafe találkozó sorsa is. A Getafe elnöke, Ángel Torres kijelentette: a koronavírus miatti elővigyázatosságból csapata nem hajlandó Milánóban lejátszani az Európa-liga nyolcaddöntőjét. „Nem akarunk a koronavírus által fertőzött területre utazni, erre semmi szükség. Ha emiatt elveszítjük a párharcot, hát legyen! Nem kockáztatom mások egészségét. Roppant izgatottan várjuk az Inter elleni meccset, ám ha nincs más út, akkor ez van” – mondta a madridi klub elnöke.

A már felsoroltak mellett Frankfurt–Basel, Başakşehir–Koppenhága és Rangers–Leverkusen odavágót is tartanak.