2024. április 26., péntek

A hétvégén is zárt kapuk

Az olasz kormány döntése értelmében a koronavírus-járvány terjedése miatt további három tartományban kerül sor zárt kapus élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésekre a hétvégén. A rendelet alapján a 27. forduló tíz találkozójából ötöt bonyolítanak le majd üres lelátók előtt: az Atalanta–Lazio, SPAL–Cagliari, Inter–Sassuolo, Verona–Napoli és a Bologna–Juventus összecsapást. A Juventus azonban már közölte, hogy szerdán a Milan elleni hazai kupaelődöntőre beengedik a szurkolókat.

Az új koronavírussal megfertőződöttek száma Olaszországban a legnagyobb Európában, vasárnap már átlépte az 1600-at, a betegek közül 34-en haltak meg.

Bemutatkozott Beckham csapata

Lejátszotta első mérkőzését az észak-amerikai labdarúgóligában (MLS) David Beckham csapata, az Inter Miami. Az angol szupersztárnak sokat és hosszú ideig kellett dolgoznia azért, hogy saját klubja ott legyen az MLS mezőnyében: 2013-ban beszélt először arról, hogy Miamiban alapít klubot, azóta pedig több nehézséggel meg kellett küzdenie. Vasárnap Los Angelesben, az LAFC vendégeként pályára lépett a gárda, amely 1:0-ra kikapott, ám a tudósítások szerint keményen küzdött, és megnehezítette a dolgát az MLS egyik legjobb együttesének. „Rengeteg időre volt szükség, amíg ez a projekt megvalósult, de éppen ez az, ami mutatja a tulajdonosok, köztük David erejét és elszántságát, illetve szenvedélyét” – mondta a meccs szünetében Don Garber, az MLS első embere.