2024. április 26., péntek

Variációk egy bicikliző halra

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészet szakos diákjainak tárlatával hivatalosan is megnyitotta kapuit a Zentropia klub és közösségi tér

A maga nemében egyáltalán nem szokványos kínálattal gazdagodtak a zentai fiatalok és örökifjak kikapcsolódási lehetőségei. Csütörtökön este ugyanis hivatalosan is kitárta kapuit a Zentropia klub és közösségi ház, amely az elkövetkezőkben számos koncert és vitafórum színhelye lesz.

Koncertekkel, bulikkal és közösségi estekkel készülnek (Fotó: Horváth Zsolt)

Koncertekkel, bulikkal és közösségi estekkel készülnek (Fotó: Horváth Zsolt)

A megnyitót a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatának a kiállításmegnyitójával „bolondították” meg a szervezők. A tehetséggondozóban tanuló leendő képzőművészek ugyanis tanárnőjük, Gubik Korina vezetésével mintegy húsz alkotás elkészítésével és kiállításával dobták fel a nemrég teljesen felújított szórakozóhely hangulatát.

Gubik tanárnőt volt diákja, Fekete Ágnes, a Zentropia csapatának egyik tagja kereste fel egy olyan ötlettel, hogy a képzőművészeti szak diákjai olyan alkotásokat készítsenek, amelyek a felújított tér részeként ki lennének állítva. A diákok lelkesen vettek részt az alkotások elkészítésében, s amikor elkezdődött a folyamat, aminek a végeredményét is látni lehetett, annál jobban megnövekedett az adrenalinszintjük is, különösen így, hogy alkotásaik ki vannak állítva a közösségi tér falain – ecsetelte Gubik Korina, aki szerint az alkotások nagyon jól sikerültek, s egymagukban is megállják a helyüket, de különösen egyfajta egységként működnek. Valójában az elkövetkezőkben húsz alkotó húsz képe díszíti majd a Zentropia falait, amelyek a Zentropia logója kapcsán szabadon arra próbáltak választ adni, hogy miért is egy hal, illetve, miért is pont egy biciklin, ahogyan arra is, hogy hogyan is kerül a hal a kerékpárra.

A Zentropia és a kiállítás megnyitóján elsőként Horváth Tamás, a közösségi tér és szórakozóhely tulajdonosa köszöntötte az egybegyűlteket, s megköszönte, hogy egykori bolyais diákként itt állhat a tehetséggondozó jelenlegi diákjai előtt, emellett a Zentropia csapatának és az összes azon embernek is megköszönte munkáját, akik önként részt vettek a klub felújításában. A kiállítást Gubik Korina tanárnő és Tóth Szilárd, bolyais diák nyitotta meg.

Horváth Tamás, a felújított szórakozóhely és közösségi tér tulajdonosa napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a Zentropiával az a célkitűzésük, hogy minél több fiatalt, individuumot be tudjanak fogadni, és hogy ezek a személyek otthon érezzék magukat a szórakozóhelyen.

– Hosszútávon koncertekkel, bulikkal és közösségi estekkel készülünk a vendégek számára – emelte ki Horváth Tamás, s azt is elújságolta, hogy a közeljövőben, hétköznapokon indul egy sorozatuk, amely keretében vitafórumokon különböző, aktuális témákat vitatnak meg az adott témák szakértőivel, és ehhez a beszélgetéshez a közönség is csatlakozhat.

– A Malomfesztivál szervezőiként mi közösségben gondolkozunk, s mérhetetlen hálával tartozom mindazoknak, akik lehetővé tették azt, hogy ma itt álljunk, s ez a hely így nézzen ki, s hogy itt legyen egy kiállítás – hangsúlyozta a Zentropia tulajdonosa.