2024. április 26., péntek

Kétszer egymás után nem sikerült

Andrej Rubljov a második játszmában megleckéztette Filip Krajinovićot (Fotó: Beta/AP)

Andrej Rubljov a második játszmában megleckéztette Filip Krajinovićot (Fotó: Beta/AP)

Filip Krajinović jól kezdett tegnap az orosz Andrej Rubljov ellen a dubaji 500-as torna 2. fordulójában, de kétszer egymás után nem tudta legyőzni a tehetséges oroszt, akit két hete a rotterdami negyeddöntőben múlt felül. A zombori teniszező kétszer is előnyben volt az első játszmában, 5:3-nál a szettért is adogatott, végül a rövidítésben maradt alul. Ezt követően, bár Krajinović továbbra is derekasan küzdött, az orosz akarata érvényesült.

Dušan Lajović Acapulcóban három játszmában nyert az amerikai Steve Johnson ellen. Az első játszmában a szerb, a másik kettőben az amerikai hagyta ki a breakelőnyt. Lajović a 2. fordulóban a 22 éves és a ranglistán 76. koreai Szunvu Kvonnal játszik, ami az első meccsük lesz.

Nem túl nagy meglepetés Fabio Fognini és Roberto Bautista dubaji rajtveresége, hisz jó képességű ellenfelekkel szemben maradtak alul, ugyanúgy nem csoda Nina Stojanović és Sloane Stephens acapulcói kudarca sem, annál inkább az a szlovén tininek, Kaja Juvannak a játszmahátrányból aratott diadala a torna rangidőse, az amerikai Venus Williams felett. Dohában Melbourne bajnoknője, a nagy siker után hullámvölgybe került Sofia Kenin kapott ki a tehetséges ukrán Darija Jasztremszkától.