2024. április 26., péntek

Magas szinten angolul

Cambridge nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzésére nyílik lehetőség az újvidéki bölcsészkaron

Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán új nyelvvizsga-központ nyílt, amellyel Cambridge nyelvvizsga-bizonyítványt szerezhetnek az érdeklődők és ezzel pedig újabb lehetőségek nyílhatnak meg a számukra. Szerbiában ez az első állami felsőoktatási intézmény, ahol ilyen vizsgát lehet majd tenni és ezzel magas szintű angol nyelvtudást szerezni. A Cambridge nyelvvizsga-bizonyítvány Európában az egyik legrangosabbak közé tartozik. A vizsgára való felkészítés során a hallgatók az angol nyelvű írás- és beszédkészségüket fejleszthetik tovább, valamint a szövegértésükön is csiszolhatnak. A folyamatos gyakorláson keresztül az angol nyelvet mindennapi szinten is sokkal magabiztosabban tudják majd használni a hallgatók.

Megkeresésünkre a Bölcsészettudományi Kar nyelvészeti központjában elmondták, hogy nemcsak a hallgatóknak és a tanároknak, hanem bárkinek lehetősége lesz nyelvvizsgát tenni a karon. Tájékoztatásuk szerint az érdeklődők a nyelvészeti központ internetes oldalán tudnak jelentkezni, amely a http://www.ff.uns.ac.rs/sr/vesti/2020/01/kembridzovi-ispiti-od-sada-i-na-filozofskom-fakultetu cím beírása után az ott jelölt linken keresztül érhető el. Az érdeklődők a jelentkezési ív kitöltése után egy héten belül értesítést kapnak a központtól a további teendőkkel kapcsolatban. A jelentkezés már február 20-án megkezdődött és az első előadásokra jövő héten kerül majd sor. A felkészítés május végéig tart és a vizsgák pedig június folyamán lesznek lebonyolítva. A hallgatók, valamint a tanárok számára 10 200 dinárba, míg a többi jelentkező számára 13 600 dinárba kerül a kurzuson való részvétel.

A központ megnyitása az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a Cambridge Intézet közötti több éves együttműködés eredménye.