2021. január 21., csütörtök

Odaítélték a VMÚE elismeréseit

Sándor Zoltán az év újságírója, Fehér Miklós az év pályakezdője

Sándor Zoltán
Sándor Zoltán

Fehér Miklós
Fehér Miklós

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete által odaítélt Év Újságírója díjat az idén nyomtatott sajtó kategóriában Sándor Zoltán, a Magyar Szó szerkesztője, elektronikus média kategóriában pedig Szalai Adrián, a Pannon RTV operatőre érdemelte ki. Az év pályakezdő újságírójának járó elismeréssel Fehér Miklóst, a Magyar Szó újságíróját tüntette ki az egyesület elnöksége, amely a Szórványdíjat ezúttal Zséli Ágnesnek, a Pannon RTV munkatársának ítélte oda. A VMÚE Életműdíjával Sebestyén Imrét, a Vajdaság Ma főszerkesztőjét és Dani Zoltánt, az Újvidéki Rádió nyugalmazott szerkesztőjét tüntették ki.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete tizedik alkalommal adja át szakmai elismeréseit, amelyeknek presztízse az elmúlt évek során mind nagyobbá vált. A díjak megalapításának elsődleges célja az volt, hogy az egyesület ráirányítsa a figyelmet a kiemelkedő teljesítményt nyújtó újságírókra, megköszönje a munkájukat, és arra ösztönözze őket, hogy a továbbiakban is hasonló színvonalú tevékenységet fejtsenek ki, mint amellyel az elismerést kiérdemelték.

Az idei díjátadó ünnepséget március 6-án, pénteken 18 órai kezdettel tartják meg a Zentai Magyar Kamaraszínházban. A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének díjátadó ünnepsége nemzeti jelentőségű vajdasági magyar rendezvény, amely a Magyar Kormány Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával, valamint a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Zentai Magyar Kamaraszínház partnerségével valósul meg.