2024. április 26., péntek

Adomány a futaki menhelynek

Az Újvidéki Gerontológiai Központ keretében működő futaki menhely adományt kapott az NLB Banktól

A szociális intézmény párnákat, ágyneműt és törülközőket kapott. Dejan Jurlina, az NLB Bank igazgatója elmondta, hogy a pénzintézet társadalmilag felelős tevékenységet folytat, a donáció egy tavaly elkezdett programnak a része.

– A vállalat működési stratégiájának a részét képezi az, hogy segítünk azokon, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Remélem, hogy a támogatásainknak köszönhetően hozzájárulunk a szociális intézmény szolgáltatásai színvonalának javulásához, és hogy a felhasználók a jövőben jobban érzik majd magukat itt – mondta Jurlina. Hozzátette: a támogatást úgy sikerült megvalósítani, hogy a lakásvásárlási hitelekből származó pénzkeretből minden esetben 10.000 dinárt különítenek el a szociálisan veszélyeztetettek számára. Az idén 1.200.000 dinár gyűlt össze erre a célra, ezt a pénzösszeget három városban osztják szét: Belgrádban, Nišben és Újvidéken – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

– Ez az adomány nagyon sokat jelent számunkra, igaz, hogy a futaki menhely 2018-ban támogatást kapott a tartománytól és a városi önkormányzattól az objektum felújítására és az új berendezés beszerzésére, de nagy szükség van új ágyneműre, törülközőkre és ruházatra is. A támogatásoknak köszönhetően most több személyt fogadhatunk a menhelyen (35 helyett 60-at), de ez természetesen azt is jelenti, hogy több használati fogyócikkre van szükségünk annak érdekében, hogy felhasználóinkat megfelelő ellátásban részesíthetjük. A menhelyen minden szociálisan veszélyeztetett személyt befogadunk. Vannak olyan személyek, akiknek pénzügyi gondjaik vannak, olyanok is, akiknek nagyon rossz az egészségi állapota, de ide tartoznak a függőségi betegségekben szenvedők is. A védenceink mindaddig a menhelyen maradhatnak, amíg nem térnek vissza családjaikhoz, vagy addig, ameddig valamely szociális intézmény nem fogadja be őket. A futaki menhelynek átadott adományértéke 358.000 dinár – mondta Slavica Škrbić, az Újvidéki Gerontológiai Központ igazgatója.