2024. április 26., péntek

Balázs Grand Slamre jogosult lett

Balázs Attila második meccsét is megnyerte Rióban, és ma a negyeddöntőben szerepelhet. A magyar teniszező három játszmában ütötte ki a brazil Thiago Monteirót, amivel a naprakész ranglistán feljutott a 95. helyre. Ez azt jelenti, hogy Balázs eleve táblás lesz a Grand Slam-tornákon, ma pedig azzal a spanyol Pedro Martínezzel játszik, akitől február 8-án a Buenos Aires-i selejtezőben három játszmában kikapott. Ha most visszavág, már a legjobb 80 között találja magát.

Roger Federer szerdán térdműtéten esett át, és a füves idényig az idén már nem lép pályára. A svájci már korábban lemondta a salakos idény nagy részét, tegnap pedig visszalépett a jövő heti dubaji tornától is, és nem indul a Roland Garroson sem.

A dubaji női torna legizgalmasabb meccsét játszották le egymással a volt világelső román Simona Halep és a tunéziai OnsJabeur. A döntő szettben a román kihagyta a 4:1-es vezetést, azután a tunéziai 6:5-nél sikertelenül adogatott a meccsért. A rövidítésben Halep 6:3-nál rontott három meccslabdát, majd Jabeur egyet a 7:6-os vezetésnél, és végül Halep jutott tovább. Ugyanott nem nagy meglepetés, hogy a kazah ElenaRibakova, aki az 1. fordulóban Sofia Kenint ejtette ki, legyőzte a cseh Karolína Plíškovát is.