2024. április 26., péntek

Szerelem ihlette produkció

A Rest-art közösségi térben kedd este újabb sikeres művészeti estet tartottak a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei Felhők között címmel.

Fotó: Herédi Krisztián

Fotó: Herédi Krisztián

A Bálint-nap ihlette produkciót a színészek két korábbi előadásuk részleteiből, az Éva és Ádám naplója, valamint a Krumplirózsa című darabokból állították össze, megtűzdelve többek között Juhász Gyula, Varró Dániel, Nagy László verseivel. Lőrinc Tímea, a Felhők között című produkció koordinátora elmondta, ezt a verses estet tavaly készítették el Bálint-napra a VM4K felkérésére, és azt alakították át egy kicsit.

– Akkor más volt az összetétele, mivel idén csatlakozott hozzánk Nešić Máté és Dévai Zoltán kollégánk, és ők válogattak verseket a maguk szája íze szerint. A kétszereplős előadások részletei adták az alapot, a keretet, és azok köré válogattunk verseket, hogy legyen egy kerek történetünk. A közönség nagyon jól fogadta a produkciót, habár ezt nehéz rögtön lemérni, de örülünk, amikor nevetnek, és a poénok találkoznak a nézőkkel – fogalmazott Lőrinc Tímea.