2024. április 26., péntek

Magyar Népi Hímző Szakkör Újvidéken

Projektismertető összejövetelt tartott nemrégiben a Magyar Népi Hímző Szakkör. A tagság megismerkedett az évi munkatervvel, többek között a Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott pályázat részleteivel, amely tartalmilag az éves tervüket fedi.

A csoport a továbbiakban magyar népi hímzéssel kíván foglalkozni. Tudatosítani szeretnék magukban és a környezetükben is a hagyomány tiszteletének a fontosságát. Sikerült környezetükben megtalálni a legkiválóbb oktatót az újvidéki Zuberec Vera személyében, akinek az irányításával magas színvonalú munkát fognak végezni. A tanfolyam áprilisban indul, előtte bemutatkozó rendezvényt terveznek tartani a Magyar Szó székházában. Munkáikat kiállításon szeretnék bemutatni az év végén.

Néhány szabad helyet a csoportban még föl tudnak kínálni a magyar népi hímzés iránt érdeklődőknek.

Keck Zsigmondra emlékezünk

Az anyanyelv világnapján, február 21-én, pénteken 18 órai kezdettel a Magyar Szó-ház IV. emeleti tanácstermében (Újvidék, Mišić vajda utca 1.) a Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub szervezésében alapítónkra, névadónkra, Keck Zsigmondra – írói nevén Kossa Jánosra –, a Szabad Vajdaság/Magyar Szó első főszerkesztőjére emlékezünk, halálának 40. évfordulója alkalmából.

A szervezők tisztelettel kérik, hogy továbbítsuk barátainknak, ismerőseinknek a meghívást, támogatva ezzel a rendezvényt és törekvéseiket.