2024. április 26., péntek

Ismét van székhelye az SZSZP-nek Magyarkanizsán

A békés együttélésre és a jó magyar–szerb viszony megtartására hívta fel a figyelmet ma  délelőtt Ivan Đoković, atartományi kormány alelnöke és tartományi gazdasági és turisztikai titkár. Ezúttal azonban abból az alkalomból látogatott Magyarkanizsára, hogy a Szerbiai Szocialista Párt (SZSZP) megnyitotta székhelyét a városban, a Fő utca elején. A párt tagjaként arra emlékeztetett, mennyire fontosnak tartja a két nemzet közötti jó viszony megtartását.

Fotó: Jenei Klementina

Fotó: Jenei Klementina

Magyarkanizsán hosszú idő elteltével ismét van székhelye a Szerbiai Szocialista Pártnak, mely mindig is jelen volt a városban, most azonban konkrét épületben is helyet kapott. A mai nap folyamán azért is tettünk látogatást a városba, Vladimir Ilićtyel együtt, hogy a helyi emberekhez közelebb kerüljünk. Ezen a napon, Valentin-napon külön hangsúlyoznunk kell, hogy a magyarok és szerbek közötti jó viszony megtartása elengedhetetlenül fontos, sőt mondhatnám, sohasem volt fontosabb, mint a mostani időszakban. Ez egyben a párt üzenete is, hogy békésen, egyetértésben éljünk együtt és maradjunk a szülőföldünkön.

A párt tagjai a járókelőket apró ajándékokkal lepték meg és népszerűsítették az új székhelyüket, ahová elmondásuk szerint, bármikor bárki betérhet.