2024. április 26., péntek

A TSC rajtra kész!

Elérhető közelségben az európai szereplés

Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője és néhány játékos sajtótájékoztató keretében számoltak be arról, hogy sikeres volt a felkészülés eddigi szakasza. Szabó elmondta, a két erősítés, Zec és Đurić szépen beilleszkedett, és hasznos tagjai lesznek majd a Szuperligában kiválóan debütáló gárdának. Szabó szerint komoly kihívások elé néznek a bajnokság zárószakaszában, ugyanis fokozott tempóban és kivétel nélkül erős ellenfelekkel kell majd lejátszani a bajnoki fordulókat, illetve végül a rájátszás során is helytállni. Úgy véli azonban, hogy sikerült jól felkészülni, a játékosoktól maximális odafigyelést vár el, és bízik abban, hogy az eredmény sem marad majd el.

Saša Tomanović csapatkapitány szerint kiváló feltételek mellett készülhettek, és a törökországi edzőtáborban különböző játékfelfogásban játszó külföldi csapatok ellen sikerült négy győzelmet elkönyvelni, ami biztató a jövőre nézve. Szilágyi Vladimir szinte minden edzőmérkőzésen feliratkozott a góllövőlistára. A kiváló csatár szerint nagy siker az eddig elért ötödik hely, és jó esély nyílik most, hogy akár az európai kupában történő bemutatkozást jelentő első négy hely egyikét megszerezzék.

A TSC labdarúgói az akadémia nyújtotta kiváló lehetőségek mellett egy kéthetes törökországi edzőtáborban készültek a bajnokság február 15-én esedékes tavaszi folytatására. Az ukrán Dnyipro, a szkopjei Vardar, a Tuzla City és a dán szuperligás SønderjyskE csapatával játszottak ott edzőmérkőzést. A Dnyipro ellen Szilágyi lőtte a topolyaiak gólját, az eredmény 1:0 volt a javukra. A macedón bajnokságot jelenleg vezető Vardart az újonc Zec, valamint Arsenijević góljával 2:1 arányban győzték le. A Tuzla City együttesét Svitić és Szilágyi góljaival verték meg 2:1-re. A SønderjyskE csapatát Szilágyi góljaival, valamint Christiansen öngóljával 3:0 arányban múlták felül. A főpróbának számító mérkőzést a Voždovaccal játszották az akadémia pályáján, a félidő 3:2-es topolyai vezetést hozott, a végeredmény pedig 3:3 lett. A TSC játékosai közül Tumbasević, Lukić és Szilágyi volt eredményes. A törökországi edzőtábort megelőzően az akadémia pályáján a szabadkai Spartacusszal vívott edzőmérkőzésen 1:1 lett az eredmény, így a TSC az edzőmérkőzéseken sem talált legyőzőre.

A szerb Szuperligában a TSC a tabella ötödik helyén várja a folytatást. A csapat mérlege húsz fordulót követően 10 győzelem, 6 döntetlen és mindössze 4 vereség. Az első tavaszi fordulóban, február 15-én az ellenfél idegenben az Inđija csapata. Az azt követő hétvégén a zentai városi stadionban a belgrádi Partizan ellen lép majd pályára a topolyai gárda.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Győzelemmel kezdtek a lányok

Magyarkanizsa: TSC–Fortuna Kisbecskerek 1:0 (0:0)

Magyarkanizsai pálya, 30 néző, vezette: Popov (Törökkanizsa). Góllövő: Knežević a 78. percben.

TSC: Đapić, Sóti, Totajev, Drobnjak, Jelača, Szilusi, Balázs, Jankov, Kecman, Körmöczi, Knežević. Játszott még: Golić, Kovács, Ivošević, Božić.

Fortuna: Rosu Co., Bistrian, Prisacali, Codescu, Heisu, Kurja, Deca, Neacsu, Jenovan, Luncu, Sodinca. Játszott még: Dobai, Pavel, Abrudan, Rognean, Scurtu, Tirtea, Stoianov, Rosu Cl.

Jól kezdte az évet az I. női liga őszi bajnoka, a TSC gárdája ugyanis első felkészülési mérkőzésén győzni tudott a román élvonal egyik élcsapata, a kisbecskereki Fortuna ellen. A találkozón az első komolyabb lehetőség a hazaiak előtt adódott, a 20. percben Kecman csavarása a felső lécen csattant. A folytatásban mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, majd a második félidő elején a vendégek tíz főre fogyatkoztak, miután Bistrian egy kemény becsúszásért megkapta a második sárga lapját is. Az emberelőnyben focizó magyarkanizsaiak fölénye a 78. percben érett góllá, amikor egy gyors támadás végén Knežević Milana 15 méterről szépen kilőtte a jobb felső sarkot. 

Horgos–Vinogradar 1:1 (0:1)

Horgos: Bende, Bohata, Törteli, Fehér, Veselinov, Szalma, Baté, Makra, Kolompár, Puljaji, Koszó. Játszottak még: Kiss, Lobozár, Pósa, Jakovljević.

Vinogradar: Malbašić, Aladžić, András, Nágel, Mirkonja, Márki, Pataki, Bobić, Perušić, Vučković, Vujačić. Játszottak még: Kuktin, Roland, Erceg, Vorgić, Babičković.

A két hasonló képességű csapat találkozóján igazságos döntetlen született. A hajdújárási gárda már a 6. percben egy lesgyanús helyzetből megszerezte a vezetést. A hazaiak a játék 60. percében egy kapu előtti kavarodásból egyenlítettek, Kolompár fejéről került a labda a hálóba.

Horgos–Nyers István 1:2 (1:0)

Az első félidőben a hazai csapat még bírta az iramot a tótfalui akadémia vendégcsapata ellen, a fordulást követően azonban már kifejezésre jutott a fiatal játékosokból álló ellenfél jobb erőnléte.