2024. április 26., péntek

Maja Milinković koncertezik a Zsinagógában

Fádó szevdalinkával

Ma, szombaton 20 órakor Maja Milinković énekesnő Adis Hatunić és Mirza Hatunić gitárosok, valamint Osman Abdelmukaram basszusgitáros kíséretében a Fadolinka c. hanghordozó anyagát mutatja be a székvárosi közönségnek a Zsinagógában.

A művészetben sajátos egyéniség Maja Milinković szólista és zeneszerző, aki Lisszabonban és Szarajevóban él és alkot, összekötve a két országot és azok zenei hagyományát. A közönség szívébe hatoló sajátosan bársonyos hangja senkit nem hagy közömbösen.

Az ötödik stúdióalbumja Fadolinka címmel 2018 májusában jelent meg Portugáliában, júniusban pedig Bosznia-Hercegovinában. A hanganyag különös módon társítja a fado (fádó), azaz a melankolikus hangvételű zenei műfajt, illetve az ebben a stílusban megénekelt balladát a szevdalinka (bosnyák városi dal) zenei műfajjal.

Portugália és Bosznia-Hercegovina után, ahol mind a népes közönség, mind a szakmabeliek lelkesedve fogadták Maja fellépését, az új hanghordozó anyagát első ízben hallja majd a szerbiai közönség Újvidéken.

Az 1966 óta működő Újvidék Zenekedvelő Ifjúsága szervezésében ez a koncert is igen színvonalasnak ígérkezik. A belépő 800 és 1000 dináros áron vásárolható online: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login vagy 18 órától a Zsinagógában.