2024. április 26., péntek
TOPOLYA KÖZSÉG ÉS KÖRNYÉKE

Művelődési hírek

Táncház(Dávid Csilla felvétele)

Táncház(Dávid Csilla felvétele)

TOPOLYA

Hagyományos disznótor 

Szombaton a Topolyai Gazdakör hagyományos disznótort tart a Vásártéri otthonban. A rendezvényre minden érdeklődőt várnak, 9 órától disznótoros reggelit kínálnak.

Farsangi fánk a táncházban

Szombaton tartják a hagyományos farsangi jelmezes táncházat a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban. A legkisebbeket 18 órától várják, 19 órakor gyermektáncház, 20 órától ifjúsági táncház, 21 órától pedig felnőtt táncház kezdődik. A zenét a Csalóka és a Fokos zenekar szolgáltatja, a táncokat pedig Kisimre Szerda Anna, Kovács Hanna és Patyerek Csaba oktatja. A belépés ingyenes, minden résztvevőnek fánkkal kedveskednek a szervezők.

Képzőművészeti szakkör – Várják a jelentkezőket!

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ képzőművészeti szakkörére a 7–16 éves kreatív, alkotni vágyó gyerekek jelentkezését várják. A foglalkozásokat február 13-ától, minden csütörtökön a Kodály Zoltán MMK-ban tartják két időpontban, 17-től 18.30 óráig a 7–12 éveseknek és 18:30-tól 20 óráig a 13–16 éveseknek. A tagsági díj 300 dinár havonta. Jelentkezni, illetve érdeklődni Szenti Lillánál a 063/766-61-46-os telefonszámon.

Vasárnap Pájinkás János

A Mara Amatőr Színház február 9-én, vasárnap 19 órától a Művelődési Ház színháztermében újra előadja Topolyán Pájinkás János című legújabb darabját, melyet Molnár Róbert rendezett. A belépőjegy 150 dinár.

***

BAJSA

Ismét lesz Préló

A bajsai helyi közösség a falubeli civil szervezetek közreműködésével február 22-én a helyi általános iskola tornatermében rendezi meg a hagyományos Prélót, amelyre várják a hagyományőrző, illetve művelődési egyesületek jelentkezését. A rendezvény 9 órakor kezdődik, majd művelődési műsorral folytatódik a színpadon. A résztvevők 10 órakor fogyasztják el a hagyományos reggelit, majd ügyességi vetélkedőkön mutathatják be a rátermettségüket. A rendezvény a 13 óra körüli eredményhirdetéssel zárul, ami után ebédre várják a vendégeket és kötetlen barátkozásra.

***

GUNARAS

Jótékonysági iskolabál
A gunarasi Dózsa György Általános Iskola jótékonysági iskolabált tart február 15-én, szombaton, 20 órai kezdettel a Fehér Szarvas vendéglőben. A jó hangulatról Kertész Denisz gondoskodik. A belépőjegy 1500 dinár, és korlátlan étel-ital fogyasztást foglal magába, valamint gazdag tombola is lesz. A belépőjegyek elővételben a gunarasi általános iskolában szerezhetők be, érdeklődni a 024/4726-006-os telefonszámon.

***

BÁCSKOSSUTHFALVA

Nagycsaládos farsangi muri

Farsangi mulatságot szervez szombaton 16 órai kezdettel a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesülete az Echo Gyermek- és Ifjúsági Rendezvényközpontban gyerekek és felnőttek számára. A szervezet arra kér minden jóérzésű falubelit, öltsön jelmezt, hogy jó hangulatban, együttes erővel igyekezzenek elűzni a telet.

***

BÁCSFEKETEHEGY, KISHEGYES

Az ének megmarad – Versszínházi előadás

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete versszínházi előadást készített Az ének megmarad címmel. A műsort Hajvert Ákos szerkesztette, a koreográfus Szakács Tamás, s fellép benne Fehér Farkas Hajnalka, Hajvert Ákos, Kormos Irén, Szakács Tamás és Török Noémi. Az egyesület egy dupla premier keretében mutatja be a műsort február 14-én, pénteken 18 órakor Kishegyesen, a helyi közösség tetőterében lesz az első bemutató. Ezt 19 óra 30 perctől követi a bácsfeketehegyi bemutató a színházteremben. A produkciót a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.