2024. április 26., péntek

Ötéves a 3+

A topolyai nagycsaládosok szervezete ünnepi közgyűléssel, bállal ünnepel – Együttműködési szerződés a makói nagycsaládosok szervezetével

Munkával telt, mozgalmas 2019-es évet tudhat maga mögött az öt éve megalakult topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesülete, de az előtte álló hónapokra tervezett programok alapján sem fog unatkozni. Cservenák Kancsár Izabellától, a szervezet igazgatóbizottságának elnökétől megtudtuk, hogy márciusban ünnepi közgyűléssel, majd bállal szeretnék megünnepelni fennállásuk fél évtizedét.

Cservenák Kancsár Izabella, a 3+ igazgatóbizottságának elnöke (Huszár Zsolt felvétele)

Cservenák Kancsár Izabella, a 3+ igazgatóbizottságának elnöke (Huszár Zsolt felvétele)

– Március 6-án a helyi közösség tanácstermében ünnepi közgyűlés, majd a kötetlen barátkozás során szeretnénk köszönetet mondani az együttműködő partnereinknek, illetve a támogatóinknak, hiszen nélkülük nem tudtunk volna létezni. Továbbá szeretettel várjuk a topolyai tanintézmények és a Bethesda képviselőit is, akik az anyák napi programunkban működtek közre. Március 21-én pedig bált szervezünk a Gurman étteremben – ismertette a következő hetek programjait Cservenák Kancsár Izabella. Elmondta azt is, hogy hamarosan Pécsre utaznak, a magyarországi Nagycsaládosok Országos Egyesületének központi rendezvényére, korábban pedig a szervezet nemrégiben lebonyolított vezetőképző programjában is képviselhették Topolyát.

– Másodszor vettünk részt ezen a NOE szervezte képzésen, amelyre valamennyi külhoni nagycsaládos szervezet képviselője meghívást kap. Az esti órákban pedig jótékonysági bál tette fel a koronát a rendezvényre, amelynek a bevételét a kárpátaljai rászorulóknak ajánlották fel – tette hozzá a topolyai szervezet igazgatóbizottságának elnöke, és kitért arra is, hogy a nyár lendületéhez tartozik majd több táborozásra is alkalmat adó rendezvényük. A szervezet aktív tagsága honismereti táborban vehet részt, amelynek a helyszíne a horgosi Domus Pacis lesz. A rendezvényt az Eötvös Lóránt Tudományegyetem által meghirdetett pályázaton nyert anyagi támogatásnak köszönhetően tudják megvalósítani, mint ahogy a Bethlen Gábor Alapkezelő, a községi önkormányzat, illetve a topolyai helyi közösség támogatására is számítanak. 

– Az ősszel együttműködési szerződést kötött egyesületünk a makói nagycsaládosok szervezetével, ennek köszönhetően együtt veszünk részt több pályázati kiíráson. Az idén is megszervezzük a Családok hétvégi akadémiája elnevezésű három hétvégés programunkat, aminek ezúttal a Topolyai Művésztelep, illetve a tópart ad helyszínt a nyári hónapokban – ismertette nagyvonalakban a szervezet idei terveit Cservenák Kancsár Izabella.

– Az idén sem maradhat el a képzőművészeti pályázatunk, valamint annak májusra tervezett, művelődési programmal ötvözött díjátadója, illetve a család nemzetközi napja, vagyis május 15-e alkalmából ünnepi szentmisére várunk minden jóérzésű polgárt Topolyán – hallhattuk, mint ahogy azt is, hogy a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének Példamutató nagycsaládot és szervezeteket, intézményeket, vállalkozásokat jutalmazó központi ünnepségét ősszel az idén Topolyán bonyolítják le.

Cservenák Kancsár Izabella felhívta a kerek jubileumot ünneplő községbeli házaspárok figyelmét, hogy hétfőig jelentkezhetnek a VANCSESZ-nek a házasság világnapja alkalmából szervezendő hagyományos ünnepségére és díjátadójára. A múlt évi topolyai ünnepség után az idén február 23-án a kelebiai Márton Áron Közösségi Ház lesz a rendezvény házigazdája. A párok esküvői fotóval ellátott néhány soros bemutatkozását az uvpbt.3plus.toncse@gmail.com e-mail-címre várják, illetve Tót Gabriella, a 3+ elnök asszonya  060/58-14-544-es mobilszámán, és a Facebook-profiljához intézett kérdéssel juthatnak bővebb információhoz.