2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – HAJDÚJÁRÁS

A sikernek örültek, a kudarcból tanultak

A hajdújárási Vinogradar Labdarúgóklub utánpótláscsapatai a bajnoki szünetben hangulatos, családias ünnepséget rendeztek, amelyen a fiatal játékosok mellett jelen voltak a szülők, az edzők, a vezetőség és a szimpatizánsok is. Az ünnepség keretében ajándékokat és elismeréseket osztottak ki mindazon játékosoknak, akik a legtöbb edzésen vettek részt az elmúlt évben, ugyanakkor azok is jutalomban részesültek, akik kiválóan szerepeltek azokon a tornákon, ahol a csapat játszott.

A 2012-es korosztály játékosai közül Alex Tchunkam és Kovács Márk kapott különdíjat, a 2011-ben születettek között Kovács Dávid és Katona Viktor részesült elismerésben, míg a 2010-es korosztályból Márki Dávid emelkedett ki, aki az edzéslátogatottságot illetően a legmagasabb százalékot érte el. Különdíjban részesült még Bagi Máté és Szerencse Levente (mindketten 2009-es korosztály), Gavrilov Viktor és Nikola Vignjević (2008), Ladócki Dominik és Bodó Lilien (2007) és Takács Dávid (legjobb játékosnak választották a 13 éven aluliak között).

Nagyon fontos, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mintegy háromszázan együtt vagyunk a helyi közösség nagytermében. A fiúk itt is átérezhetik, hogy mindannyian egy csapat vagyunk, hogy mekkora családot alkotunk, amelyhez ők is hozzátartoznak. A kisebb korosztályokkal, a 7, a 9, a 11 és a 13 éven aluliakkal jómagam és segédem, Krisztin Gábor foglalkozunk, a 15 éven aluliakat Kmec Andor vezeti, a kapusokkal pedig Szalai Viktor dolgozik. 2019 legemlékezetesebb eseménye a müncheni torna volt, ahonnan csapataink egy arany- és egy bronzéremmel tértek haza. Az év tartalmazott sikeres és kevésbé sikeres pillanatokat is, de a sikerből és a sikertelenségből is tanulhatunk. A legnagyobb örömre a mai nap adott okot, hogy ennyien itt vagyunk, és mindenki jól érzi magát. Elégedettséggel tölt el, hogy szenvedélyes fociszurkolókat és játékosokat nevelünk ezekből a srácokból. Jövőre újabb lépést tennénk előre, mindig csak előre – mondta Tešić Ervin, a felsorolt négy korosztály edzője.

A pionírcsapatot Kmec Andor irányítja, aki a csapat, a közösség erejét és egységét emelte ki az évzárón.

Egész évben arra törekedtünk, hogy közösséget építsünk, így több építő jellegű összejövetelt, utazást szerveztünk. A 2018/19-es idényben a bajnokságot a Spartacus és a törökkanizsai Obilić mögött a harmadik helyen zártuk, ami nagyon jó eredmény. Az idén a legfontosabb, hogy a csapat folyamatos, minőségi munkát végzett. Az edzéseken a tizenkilenc játékosból tizenöt-tizenhat rendszeresen jelen volt, ami példaértékű manapság. Számomra ez az igazi siker. 2020-ban ugyanezen elvek alapján dolgozunk tovább, és újra a dobogón vagy dobogóközelben szeretnénk végezni. Januártól két játékosunk a topolyai TSC-ben folytatja tovább. Egyik szemünk sír, a másik meg nevet. Sajnáljuk, hogy el kell köszönnünk tőlük, viszont a tehetségeket nem szabad itt tartani, meg kell nekik adni a lehetőséget a fejlődésre – emelte ki Kmec.

A Vinogradarban több kapus is szorgalmasan dolgozik a klub legendás kapusa, Szalai Viktor felügyeletével. Az ünnepségen mindegyikük (Farkas Márk, Márton Olivér, Takács Dávid, Bátori Denisz, Szerencse Levente, Farkas Erik, Bite Erik, Veljko Jelić, Kiss László) elismerésben részesült, ami új erőt ad számukra a további munkához.

Hat éve foglalkozom a kis kapusokkal, és ez idő alatt a srácok már igazi egyéniséggé nőtték ki magukat. Farkas a szlovákiai, Márton a müncheni tornán bizonyult a legjobb kapusnak, Bátori pedig egy magyarországi tornán a felnőttek között lett a legjobb. Takács is kiválóan teljesített, a védés mellett jól focizik is. Remélem, a Vinogradar felnőttcsapatának pár éven belül már nem lesz kapusgondja. A kisebbek közül Szerencse Leventét, Farkas Eriket, Bite Eriket, Veljko Jelićet és Kiss Lászlót emelném ki, akik a fociedzések mellett kapusedzésekre is járnak. Bízom benne, hogy az elkövetkező időszakban is folytatják a kapusedzéseket, hiszen bennük is nagy potenciál lakozik – mondta Szalai.

Az utánpótláscsapatok röpke pihenőt követően hamarosan újra edzésbe állnak, hiszen sikerek csakis kemény munkával érhetők el.