2024. április 26., péntek
BÁCSKOSSUTHFALVA

Rekordszámú pálinka

Várják a kocsonyamintákat is

Rekordszámú, több mint 700 pálinkamintával neveztek be a bácskossuthfalvi Rizling Szőlészek és Gyümölcsészek Egyesülete idei Kisüsti versenyére, amelynek február 1-jén tartják meg a díjkiosztóját az Echo Gyermek és Ifjúsági Rendezvényteremben.

Az egész ország területéről, illetve a környező országokból is érkeztek minták. Folyamatban van a jelentkezés az ugyanaznap, az Ady Endre Művelődési Központ szervezésében zajló III. Kocsonyafesztiválra is.

– A kocsonyamintákat január utolsó napján, pénteken este, illetve a verseny díjkiosztó napján, február 1-jén, szombaton 9 óráig várjuk, és ez után történik a zsűriztetés. A rendezvényünkre azokat a látogatókat, érdeklődőket is invitáljuk, akik nem szállnak be a pálinka- vagy kocsonyaversenybe, hiszen kiállítóinktól minőségi házi borokat, pálinkát, húsárut, csilis finomságokat, és házi készítésű kalácsokat lehet majd beszerezni – tudtuk meg Tímár Gabriellától, az Ady elnök asszonyától. A fesztivál legjobb pálinkái és kocsonyái a serlegek és a diplomák mellett értékes díjakban is részesülnek. A rendezvény megnyitója február 1-jén lesz 13 órakor, 16 órakor díjkiosztó ünnepséget tartanak, amelyen kultúrműsor, terménykiállítás várja az érdeklődőket.