2024. április 26., péntek
NAGYBECSKEREK

Újraindul a vízgyár

A jövő hét végén újraindul a nagybecskereki vízgyár, és ha minden rendben lesz, akkor újra iható lesz a vezetékes víz. Ezt Čedomir Janjić polgármester mondta a pénteki sajtótájékoztatóján. De azt is megjegyezte, hogy már nincs akkora bizalma a beruházóban, mint a kezdetekkor, ezért nem mond pontos időpontot, csak annyit, amennyit a beruházótól hallott. Közölte, hogy ez ügyben naponta kapcsolatban van a miniszterelnökkel és a beruházóval is, és bízik abban, hogy rövidesen megoldódik a 2004 óta húzódó probléma.

Az újságírókkal való találkozó valójában az elmúlt év végén elmaradt évértékelő volt. A polgármester magyarázata szerint a sajtótájékoztató akkor egy halaszthatatlan belgrádi esemény miatt maradt el.

Čedomir Janjić sikeresnek ítélte a 2019-es évet. Elsősorban a munkanélküliség visszaszorítását tartja a jelenlegi önkormányzati hatalom egyik legnagyobb sikerének. Mint emlékeztetett 2012-ben a városban 13-14 ezer munkanélküli volt, jelenleg a munkát keresőknek a száma 4 ezer körül van. A 800 millió eurós kínai beruházással tovább csökken a munkát keresőknek a száma.

A legnagyobb idei beruházások közé sorolta a város közvilágításának a felújítását, de még fontosabb lesz a város kerülőútjának a befejezése, ami 2021-re várható. Hamarosan megkezdődik az erre a célra épülő új Béga-hídnak a szerelése. Az idén elkezdődik egy felüljárónak az építése is.

A város külön figyelmet szentel a szennyvíztisztító megépítésére és a Béga-part rendezésére. Rendkívül jó hírként érkezett az a bejelentés, hogy autóúttal kötik majd össze a várost Belgráddal és Újvidékkel.