2024. április 26., péntek

Trump érvelhet

Mától érvelhetnek Donald Trump védői a vádemelési eljárásban
Donald Trump (Fotók: Beta/AP)

Donald Trump (Fotó: Beta/AP)

Az amerikai elnök ellen zajló alkotmányos vádemelési eljárásban a pénteki volt az utolsó nap, amikor a vádat képviselő demokrata törvényhozók előterjeszthették vádjaikat és érveiket. Szombaton már a Donald Trump védelmét ellátó jogászcsapat kezdi meg az érvelését.

A demokrata Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke és az impeachment-menedzserek vezetője szerint az ukrajnai segély késleltetésével a Trump-kormányzat Oroszországot erősítette, miközben Oroszország "veszélyt jelent Európa békéjére és biztonságára".

Adam Schiff úgy véli, hogy Trump továbbra is visszaélhet hatalmával, és komoly károkat okozhat a nemzetnek. Elemzők szerint a pénteki záróbeszéd a republikánus szenátorok egységét akarta megtörni.

Rick Scott, Florida republikánus szenátora azt nyilatkozta, hogy az elnök védői el fognak hárítani minden partizánakciót, mert ami eddig elhangzott azok nem valódi vádak.

Donald Trump pénteken több mint félszáz Twitter-bejegyzést tett közzé a szenátusi fejleményekről, és a Fox televízióban azt mondta, hogy "a demokraták hazugságokat okádnak".