2024. április 26., péntek

Élmények és felfedezések a Than Emlékházban

Immár harmadszor tartanak tehetséggondozó műhelymunka-sorozatot Óbecsén

Gyógyszerészeti foglalkozással, természetes hozzávalókból kikevert ajakápoló balzsam készítésével kezdődött meg tegnap az óbecsei Than Emlékházban A Than Károly kezdte, mi folytatjuk elnevezésű tehetséggondozó program idei első műhelymunkája.

Ajakbalzsamot készítettek a diákok a Than Emlékházban (Fehér Rózsa felvétele)

Ajakbalzsamot készítettek a diákok a Than Emlékházban (Fehér Rózsa felvétele)

A következő hónapokban sorra kerülő foglalkozásokon 13 óbecsei hatodikos és hetedikes diák a gyógyszerészeti ismeretek bővítése mellett a kémiai kísérletek világába és a gyógynövénytanba is betekintést nyerhet. Az óbecsei születésű neves kémikus, Than Károly munkásságához kapcsolódó féléves program keretében megtartandó műhelymunkákon Pivnički Кúti Kornélia okleveles gyógyszerész, Kollár Karolina okleveles vegyészmérnök, Szórád Endre kémiatanár és Horák Kornél biológiatanár, foglalkozik majd a gyerekekkel, ők az előző programok megvalósításában is részt vettek. A program során a szülők is bekapcsolódhatnak egy interaktív csoportos foglalkozásba, a diákok ellátogatnak majd a padéi Menta üzemébe, végül pedig egy rövidfilmet készítenek a műhelymunkákról.

A Nemzeti Tehetség Program keretében Óbecsén ez már a harmadik olyan, a természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló tehetséggondozó foglalkozássorozat, amellyel a szervezők a tudományos életpályát szeretné népszerűsíteni a diákok körében.
Az élmény- és felfedezésközpontú, komplex tehetséggondozó programot az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör szervezi, együttműködő partnere a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány, támogatója pedig Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.