2024. április 26., péntek
MITEM

Tizenöt ország előadásai

Mezei Kinga rendezésében a magyarkanizsai Éjidőt is láthatja a nemzetközi színházi fesztivál közönsége

– Tizenkilenc produkció érkezik tizenöt országból a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM), amelyet április 8. és május 17. között rendeznek meg a budapesti Nemzeti Színházban. Idén olyan nemzetközi hírű alkotók rendezései lesznek láthatók a MITEM-en, mint például Robert Wilson, Theodorosz Terzopulosz, Michael Thalheimer, Sebastian Hartmann és Victoria Thierrée Chaplin – mondta el a fesztivál hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, hozzátéve: a budapesti közönség a világ színházi élvonalával találkozhat majd.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a MITEM alapítója közölte, a 2500 év kulturális ívét fogják felfesteni Euripidésztől és a Mahábharatától a kortárs szerzőkig.

A MITEM idei díszvendége, Theodorosz Terzopulosz, a Színházi Olimpia alapító-igazgatója a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 10. Színházi Olimpiát Budapesten rendezik meg.

A 19 produkció között vajdasági is van: a Pilinszky János művei alapján készült Éjidő, Mezei Kinga rendezésében, amely a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely produkciója.