2024. április 26., péntek
KREATÍV PERCEK

Dolgozószoba dizájn

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Amikor az otthoni dolgozószobánkat szeretnénk kialakítani, általában valami unalmas sarok jut eszünkbe. Egyáltalán nem kell, hogy unalmas legyen, hiszen ezt a helyiséget is feldobhatjuk kedvünkre. Válasszunk olyan színeket, amelyekben jól érezzük magunkat, és ne álljunk meg a szürkénél, barnánál, hiszen az élénk színekkel dekorált szobában sokkal intenzívebben tudunk dolgozni.

Ebben a dolgozószobában zöldes-sárgás színeket alkalmaztunk. Az íróasztal fölé lebegő polcokat terveztünk, valamint az asztal mellé egy dossziéknak alkalmas fiókos szekrényt. A szobának még ebben az esetben a vendégszoba funkciót is el kell látnia, tehát bekerült egy kihúzható kanapé is. S bár a helyiség nem nagy, mégis barátságos és nem túlzsúfolt teret hoztunk létre.

A zöld kanapét sárga textilekkel tettük hangsúlyossá. Az élénk hangulatot dekorfüggöny és a párnák, valamint a szőnyeg segítségével alkottuk meg.

Az irodabútor szürke részéhez remekül illik a dolgozószék szürkéje. A falon pedig zöld indás tapéta alkalmazkodik a zöld kanapéhoz.

Ezzel a példával szeretném érzékeltetni, hogy merjünk bátran nyúlni a színekhez, hiszen sokkal barátságosabb környezetet tudunk magunk köré varázsolni.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.