2024. április 26., péntek
VÍZILABDA – XXXIV. EURÓPA-BAJNOKSÁG

Málta dönt majd

Vogel Soma bravúrjai egy ideig tartották a lelket a magyarokban (Fotó: MTI)

Vogel Soma bravúrjai egy ideig tartották a lelket a magyarokban (Fotó: MTI)

Magyarország férfivízilabda-válogatottja 11:11-es döntetlent játszott Spanyolországgal a budapesti, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában, így szombaton, Málta ellen gólparádéra lesz szüksége a csoportelsőség megszerzése érdekében. Märcz Tamás együttese ugyan az első félidő során felülkerekedett a vb-ezüstérmesen, Vogel Soma védéseinek köszönhetően sokáig őrizte is előnyét, a spanyolok viszont a harmadik negyed végén egyenlíteni tudtak (8:8). Az utolsó nyolc perc spanyol fórral és góllal indult, amire azonnal érkezett Varga Dénes válasza a túloldalon. A folytatásban egyik csapat sem tudott ellépni, Spanyolország ugyan mindig lépéselőnybe került, de a magyarok rendre egalizáltak. A végjátékban sem jutottak dűlőre egymással a csapatok, így végig maradt a döntetlen.

A szerbek a 2. fordulóban már jóval magabiztosabban játszottak, mint a nyitányon, Dejan Savić legénysége nyolc góllal (15:7) bizonyult jobbnak a románoknál. Filipovićék ugyan nem játszottak hibátlanul, de ez is elég volt a nagyarányú győzelemhez. Szerbia a pihenőnap után Hollandiával mérkőzik majd, borítékolható, hogy Jakšićék egyenes ágon jutnak majd a negyeddöntőbe.

Ma a lányok játszanak, Magyarország válogatottjára ismét egy nehéz mérkőzés vár, 19 órától a görögökkel csatáznak a csoportelsőségért, míg Szerbia Szlovákia ellen ugrik medencébe, Dragana Ivković csapata megszerezheti első pontjait a tornán.