2024. április 26., péntek

Az egészséges életért

Fitneszoktatás kezdődött Gunarason – A nagy érdeklődés miatt már két csoportban tornáznak – Lehet jelentkezni a konditermi edzésekre
A nagy érdeklődés miatt két csoportban folyik a fitneszedzés (Lakatos János felvétele)

A nagy érdeklődés miatt két csoportban folyik a fitneszedzés (Lakatos János felvétele)

A közelmúltban számoltunk be róla, hogy az Univerzum Ifjúsági Klub egy edzőtermet adott át, ennek köszönhetően újabb lehetőséggel bővült Gunaras sportkínálata: az Egészséges és Aktív Életmód Klub, valamint az Univerzum szerdánként ingyenes fitneszedzéseket szervez a faluházban.

Stuparić Magda, az Egészséges és Aktív Életmód Klub tagja és a gunarasi edzések egyik vezetője arról számolt be lapunknak, hogy országszerte rendeznek ingyenes fitneszedzések.

– A kezdeményezés célja, hogy mindenki egészségesebben és aktívabban éljen. Emellett az is cél, hogy az elidegenedett világban az emberek kicsit jobban szocializálódjanak, ezért csapatépítő jellege is van a foglalkozásoknak. Gunarasra úgy jutott el ez a kezdeményezés, hogy én óvónő vagyok, és egy itteni kolléganőm meghallotta, hogy Topolyán tartunk ilyen edzéseket, és szeretett volna részt venni. Így jött az ötlet, hogy tarthatnánk akár Gunarason is. A szervezésbe bevontuk az Univerzum Ifjúsági Klubot, és elindult a dolog. Szabadkáról is jönnek ki hozzánk közreműködők, és közösen tartjuk az edzéseket – mondta el Stuparić, majd arról is beszámolt, hogy nagy az érdeklődés az edzések iránt. Eredetileg egy csoporttal indultak, de a jelentkezők száma meghaladta a 30-at, a terem befogadóképessége azonban korlátozott, így már két csoporttal dolgoznak, két különböző időpontban. Az edzés vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a fitneszgyakorlatok mellett egészséges és aktív életmódra biztatják a résztvevőket, valamint étkezési tanácsokat is adnak nekik. Stuparić azt is elmondta, hogy az edzések ingyenesek, szerdánként 18 és 19 órától kezdődnek, és bármikor szabadon lehet csatlakozni.

Az Univerzum Ifjúsági Klub biztosítja a termet az ingyenes fitneszórákhoz – mondta el Kovács Viktor, a klub elnöke.

– A helyiséget teljesen ingyenesen biztosítjuk, így mindenki jól jár, mert a fitneszfoglalkozások résztvevőinek nem kell semmit fizetniük. Az együttműködést a két klub között Faragó Berec Gittának köszönhetjük. Annak pedig külön örülünk, hogy óriási az érdeklődés a fitneszedzések iránt – mondta el Kovács, majd arról is szólt, hogy az Univerzum nemrég átadott edzőtermében január 2-án megkezdődtek a edzések. Előtte próba üzemmódban működött, a klub tagjai tesztelték a különböző beállításokat, de most már bárki szabadon jelentkezhet. Az egyetlen kritérium, hogy a sportolni vágyó fiatal több mint 13 éves legyen. Jelentkezni Kovács Viktornál lehet a Facebookon keresztül, vagy a 065 895 0807-es telefonszámon. A 18 évnél fiatalabbaknak szülői engedély is szükséges a jelentkezéshez, illetve az Univerzum Ifjúsági Klub edzőtermének használatához.