2024. április 26., péntek
SPORTHÍREK

Bulgáriával az elődöntőért

RÖPLABDA

Szerbia válogatottja maximális arányú győzelmet aratott Hollandia felett a röplabdázók berlini kontinentális selejtezőjének 2. fordulójában, és versenyben maradt a tokiói vízumért. A szerb válogatott ma 14.30-tól Bulgáriával mérkőzik, és 3:0-s vagy 3:1-es győzelem esetén elődöntős lesz.

A 2. fordulóban vaskos meglepetés történt, hisz a bolgárok 3:2-re legyőzték a franciákat, s az este nyertek Hollandia ellen, így ma Szerbia ellen a 3:2-es vereség is továbbjutást jelent nekik. A másik csoportban Németország és Szlovénia a legesélyesebb az elődöntőre. Az olimpiára csak a berlini torna győztese jut ki

SÍUGRÁS

Kubacki a bajnok

A 29 éves lengyel Dawid Kubacki, a normálsánc tavalyi világbajnoka nyerte meg az újévi négysáncversenyt, amivel hazája harmadik győztese lett Adam Malysz és Kamil Stoch után. Kubacki az idén csak az utolsó fellépésen győzött, de végig kiegyensúlyozottan szerepelt, hisz Oberstdorfban és Garmischban harmadik, Bischofshofenben pedig második lett, és a végső sorrendben 13 ponttal előzte meg a német Karl Geigert és 20-szal a fiatal norvég Marius Lindviket.

A világkupában továbbra is a japán Rjoju Kobajasi vezet, a hétvégén pedig az olasz Val di Fiemme ad otthont két fellépésnek.