2024. április 26., péntek
ZOMBOR

Ünnepi nyitvatartás

Az ortodox karácsonyt megelőző napon, hétfőn a kereskedelmi létesítmények rövidített munkaidővel dolgoznak, kedden, karácsony napján pedig zárva tartanak.

A Szent György szerb pravoszláv templomban hétfőn a hajnali istendicsőítés reggel nyolc órakor kezdődik, egy órára rá kerül sor a liturgiára. A szenteste 15 óra 30 perckor a tölgyfaágakból és gallyakból rakott máglya meggyújtásával kezdődik a templom előtti téren, majd esti istentisztelettel folytatódik a templomban. Ezt az éjféli mise követi, karácsony napján reggel kilenckor tartanak liturgiát, az ünnepi istentiszteletre pedig 17 órától kerül sor.

Az ünnepnapok alatt a Miloš kenéz utcában lévő általános orvosi és fogorvosi rendelőben tartanak ügyeletet reggel 8 és déli 12 óra között. A gyerekorvosok a Csendes utcai rendelőben ügyelnek 8-tól 13 óráig, a falusi rendelőkben 8 és 10 óra között tartanak ügyeletet, gyógyszerért pedig a főutcán lévő I. Népgyógyszertárba kell menni.

A Sinagoga, a Lidl, az Idea, az Univerexport, a Roda és a Maxi üzletei hétfőn este hat óráig dolgoznak, kedden azonban zárva lesznek. Január 6-án a posta 17 óráig, a városi uszoda 14 óráig tart nyitva, január 7-én viszont egyik se nyit ki. Ezen a napon a szemetet se viszik el a soron lévő utcákból.