2024. május 5., vasárnap

Elfogták a malčai borbélyt

Elfogták Ninoslav Jovanovićot, akit a 12 éves Monika Karimanović elrablásával gyanúsítanak – közli a Szerbiai Rádió és Televízió. Jovanovićot Malča faluban tartóztatták le a rendőrök.

A rendőrséghez dél körül érkezett bejelentés egy falubelitől. Petar Cekić beszámolt arról, hogy udvarában meglátta Jovanovićot, aki kereket oldott. A férfi minden jel szerint Cekić pajtájában, szalmabálák között húzta meg magát, élelemért indulhatott, mikor a gazda meglátta és felismerte.

A bejelentést követően a rendőrség azonnal körbezárta a falut, az akciót pedig két óra múlva a gyanúsított elfogásával zárhatták. Ninoslav Jovanovićot Malča határában, egy temetőben kerítették kézre.

Mint ismeretes, a 12 éves Monika Karimanović december 20-án az iskolába menet tűnt el Niš környékén. A bejelentést követően a rendőrség hamarosan azonosította a feltételezett elkövetőt, Ninoslav Jovanovićot, akit csak malčai borbélynak neveznek, ugyanis korábban, mielőtt megerőszakolta volna áldozatait, lenyírta a hajukat. A 42 éves férfi tavaly januárban szabadult a börtönből 12 év után, ahol nemi erőszak elkövetése miatt raboskodott.

Az utóbbi 23 évben ez a harmadik alkalom, hogy hajtóvadászatot indítottak ellene. Először 1996-ban kutattak utána, amikor  egy nőt és  egy 14 éves kislányt erőszakolt meg. Többnapos kutatás után az erdőben és a hétvégi házakban, megtalálták és öt évre ítélték. Amikor szabadlábra helyezték egy 12 éves kislányt erőszakolt meg, akit két napig fogva tartott. Amíg szökésben volt, egy másik 12 éves kislányt is meg akart erőszakolni, de ebben egy favágó megakadályozta.

Nemi erőszak elkövetéséért valamint annak kísérletéért 15 év börtönre ítélték, amit végül a Legfelsőbb Bíróság 12 évre enyhített.