2024. április 26., péntek

Várják a kártyások jelentkezését

Hétfőn kezdődik a hagyományos ludasi kártyaverseny

Hétfőn immár tizenhatodik alkalommal veszi kezdetét a hagyományos kártyaverseny Ludason, amelyet a ludasi helyi közösség és a Ludas Közösségfejlesztő Egyesület közösen szervez meg a helyi közösség épületének nagytermében. A verseny részleteiről Kovács Gábor szervezőt, a Ludas Közösségfejlesztő Egyesület alelnökét kérdeztük.

– Ludasi és környékbeli kártyásokat várunk, akik szeretnek magyar kártyával játszani. A kártyások három kártyajátékban mérhetik össze tudásukat: snapliban egyéniben, páros hetesezésben és filkóban szintén páros versenyben. A filkó egyébként a legnagyobb tömeget mozgatja meg a kártyaverseny során. Mivel három kártyajátékunk is van, a verseny másfél hétig tart. Két nap kell a snaplira, kettő a páros hentesezésre és három nap a filkóra. Emellett egy szabadnapot is beiktattunk, azért, hogy ha valaki snaplizni és páros hetesezni is szeretne, az tudjon pihenni a két verseny között – nyilatkozta lapunknak Kovács Gábor, és hozzátette, hogy az esemény legfőbb célja a közösségépítés.

Snapliban a versenyzők hétfőn és kedden mérhetik össze tudásukat, majd egy pihenőnap után csütörtökön és pénteken a páros hetesezést rendezik meg. Január 13-a és 15-e között a kártyaasztaloknál filkót játszanak. A verseny 15-én a díjkiosztóval és közös vacsorával zárul.

Érdeklődni és benevezni Kovács Gábor 064/12-32-379-es telefonszámán, illetve a helyszínen a játék napján 18 órakor lehet. A benevezés díja 200 dinár.