2024. április 26., péntek

Áthelyezték a sugárúti hirdetőtáblákat

Az elmúlt időszakban Szabadkán 26 helyszínen helyeztek ki reklámtáblákat. A City Light táblákkal kapcsolatban a város több polgára is kifejezte nemtetszését, mondván, azok rontják a városképet, és nem illeszkednek a városi építészeti miliőjébe. A közvélemény nyomására a táblákat üzemeltető cég képviselői azzal a kéréssel fordultak az ügyben illetékes közvállalathoz, hogy a Sugárúton lévő reklámtáblákat (amelyek talán a legtöbb hozzászólást váltották ki) a sétány közepéről a sétány mellé helyezzék át, hogy azok ne zavarják a közlekedést.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

Az elmúlt két hétben megtörtént a táblák áthelyezése, és ma már (a Sugárút elején és végén lévő tábla kivételével) mindegyik tábla átkerült a sétány mellé, sőt egy-két kivételtől eltekintve a hirdetők birtokba is vették azokat.

Hogy egy-egy ilyen táblát nemes célokra is fel lehet használni, azt az alábbi hirdetés bizonyítja, amely a Pet Svet 024 nevű házikedvenc-szaküzlet támogatásával született meg, és az előttünk álló szilveszterezés házi kedvencekre nézve veszélyes aspektusára hívja fel a figyelmet.