2024. április 26., péntek

Újévi munkaidő Szabadkán

Az új év első és második napja állami ünnep, ezért a közintézményekben és közvállalatokban munkaszüneti napok lesznek, szolgáltatásaikat pedig ügyeletben végzik.

A Szabadkai Városi Közigazgatás hivatalai szerdán és csütörtökön nem fogadnak ügyfeleket.

A Szabadkai Egészségház rendelői szilveszter napján rövidített munkaidővel, 17 óráig fogadják a betegeket. Az új év első két napján egyetlen városi és peremvárosi rendelő sem tart nyitva. Az orvosi ügyeletet a sürgősségi betegellátó szolgálat veszi át.

(Gergely Árpád illusztrációja)

(Gergely Árpád illusztrációja)

A Szabadkai Gyógyszertárak alá tartozó gyógyszertárak kedden szintén 17 óráig tartanak nyitva, majd az ügyeletet a Városháza alatt található gyógyszertár veszi át, amely az ünnepek alatt éjjel-nappal fogadja a pácienseket.

A Parking Kommunális Közvállalat szilveszter napján 18 óráig fizetteti meg a parkolást, míg január elsején és másodikán a parkolás ingyenes a városban.

A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat munkatársai szerdán és csütörtökön nem viszik el a szemetet az azokon a napokon soron lévő helyi közösségekből. Sándor, Kér, Prozivka, Zorka és Központ II. helyi közösségekből szombaton szállítják el a szemetet. A két ünnepnapon a városi szeméttelep zárva tart.

A posták közül az ünnepek alatt éjjel-nappal nyitva tartanak majd a horgosi és a kelebiai határátkelőkön lévő postahivatalok, míg a Roda és az Univerexport üzletközpontokban található posták csak 2-án fogadják az ügyfeleket, 8 és 20:30, valamint 8 és 19 óra között.

A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat városi buszai kedden 21 óráig közlekednek. Ugyanígy a peremvárosi közlekedésben sem indulnak járatok 21 óra után. Az új év első két napján a járatok a vasárnapi menetrend szerint közlekednek, a Szabadka–Szeged autóbuszjárat elsején nem, csak 2-án közlekedik, 6:30-kor indul Szabadkáról, és 12:30-kor indul vissza Szegedről.

A Stadion Kommunális Közvállalat által működtetett létesítmények szintén megváltozott munkarend szerint tartanak nyitva. A Városi Korcsolyapálya kedden 10 és 12 óra között fogadja a látogatókat, elsején zárva tart, 2-án pedig a megszokott rendes munkaidő szerint tart nyitva. A városi Sportcsarnok szilveszter napján 12 óráig, míg szerdán zárva tart, csütörtökön pedig rendes munkaidő szerint tart nyitva. A Prozivka Sport- és Rekreációs Központ szilveszter napján 6 és 14 óra között fogadja a látogatókat, újév napján zárva tart, másodikán pedig rendes munkaidő szerint tart nyitva. A sétaerdei medence kedden és szerdán zárva tart, csütörtökön pedig rendes munkaidő szerint várja a látogatókat.