2024. április 26., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Harmincötmillió dinár támogatás az önkéntes tűzoltó egyesületeknek

Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke szombaton 88 vajdasági önkéntes tűzoltó egyesület képviselőjének nyújtotta át a szerződést, amelynek értelmében a tartomány összesen 35 000 000 dinárral támogatja a tűzoltó szolgálatok számára szükséges felszerelés beszerzését. Az új felszereléssel az önkéntes tűzoltók 25 város és község szántóföldjein tudják majd hathatósan oltani a tüzet. A vissza nem térítendő támogatást a tartományi kormány képviselői erre a célra első ízben osztották ki azoknak, akik sikeresek voltak a Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság pályázatán. A pályázat megvalósulását az Önkéntes tűzoltóságról szóló törvény tette lehetővé.

Milićević többek között elmondta, hogy a tartományi kormány biztosította a pénzt a beočini tűzoltó mentőegységek épületeinek a felújítására, a Horvátország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében pedig felújították a rendkívüli helyzetekben használandó mentő- és védelmi felszerelést is.

A Vajdasági Tűzoltószövetség adatai szerint a tartomány területén több mint 220 önkéntes tűzoltó egyesület van bejegyezve, s ezekben mintegy 10 000 tűzoltó van felkészítve a segítségnyújtásra a rendkívüli helyzetekben.

A szerződések átadásakor a tartományi mezőgazdasági titkárság nevében a jelenlevőket Vladislav Krsmanović segédtitkár köszöntötte. Az ünnepségen jelen voltak a belügyminisztérium rendkívüli helyzetek részlegének és dél-bácskai körzetének, továbbá a Szerbiai és a Vajdasági Tűzoltó Szövetség, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek képviselői.