2024. április 26., péntek
EURÓPAI KUPAPOROND

Gulácsi Mourinhóval nézhet farkasszemet

Ma pontban délben a svájci Nyonban sorsolták ki az európai kupaporondok, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga egyenes kieséses szakaszainak párosításait. A BL-sorsoláson az Arsenal női csapatának egykori kiválósága, Kelly Smith és az egykoron Madridot is megjáró Hamit Altintop segédkezett. A legrangosabb kupasorozatban a többi között Real Madrid–City, valamint Atlético Madrid–Liverpool rangadókat húztak ki a kalapból.

A sorsolás egy pillanata Hamit Altintoppal (Fotó: Beta/AP)

A sorsolás egy pillanata Hamit Altintoppal (Fotó: Beta/AP)

Az El-sorsoláson Josephine Henning volt német válogatott focista és Frédéric Kanouté, a Sevilla kétszeres El-győztes játékosa emelte ki a kis gömböket a kalapokból. A másodrangú kupasorozatban is érdekes rangadók alakultak ki. Egyenrangú félként találkozik az Olympiakosz és az Arsenal, a Leverkusen és a Porto, a legnagyobb derbit pedig valószínűleg a Frankfurt és a Salzburg játssza.

A BL-ben február 18-án és 19-én játsszák az első meccseket. Az El-ben február 20-án és 27-én rendezik a mérkőzéseket.

BL, a nyolcaddöntő párosítása: Dortmund–PSG, Real Madrid–Manchester City, Atalanta–Valencia, Atlético Madrid–Liverpool, Chelsea–Bayern München, Lyon–Juventus, Tottenham–Leipzig, Napoli–Barcelona.

El, 1/16: Wolverhampton–Espanyol, Sporting– Başakşehir, Getafe–Ajax, Leverkusen–Porto, København–Celtic, APOEL–Basel, CFR–Sevilla, Olympiakosz–Arsenal, Alkmaar–LASK, Brugge–Manchester United, Ludogorec–Inter, Frankfurt–Salzburg, Sahtar–Benfica, Wolfsburg–Malmö, Roma–Gent, Rangers–Braga.