2024. április 26., péntek

Angela Merkel többszörös címvédő

A világ legbefolyásosabb nőinek listájára Ana Brnabić is felkerült

Idén is Angela Merkel német kancellárt választotta a világ legbefolyásosabb nőjének a Forbes magazin. Merkelt 2006 óta egyetlen évben, 2010-ben fosztotta meg az első helytől Michele Obama, akkori first lady.

A Forbes magazin 2004 óta évente állítja össze a világ legbefolyásosabb asszonyainak listáját, hat kategóriában: politika, üzlet, technológia, pénzügy, média és szórakozás, valamint jótékonykodás. Merkelt Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap volt vezetője követi, az Európai Központi Bank jelenlegi elnöke. Harmadik helyre Nancy Pelosit, az amerikai kongresszus képviselőházi elnökét sorolták, aki azon túlmenően, hogy első nő ebben a tisztségben, egyben ő az amerikai történelem eddig választás útján legmagasabb tisztséget betöltő női politikusa is. Negyedik helyen áll Ursula Von Der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke, ötödik Mary Barra, a General Motors vezérigazgatója.

Az első százban van, mégpedig a 88. helyen Ana Brnabić szerb kormányfő is, aki a Twitteren mondott köszönetet ezért a "hihetetlen elismerésért".

A Time magazin által az év emberének választott Greta Thunberg is befért a 100-as lista végére, a 16 éves svéd klímaaktivista a legfiatalabb szereplő, aki valaha a befolyásos nők Forbes listájára felkerült.