2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Négy percre az álomtól

A Zvezda elesett és kiesett a görög csatatéren… (Fotó: Beta/AP)

A Zvezda elesett és kiesett a görög csatatéren… (Fotó: Beta/AP)

A Crvena zvezda együttese 1:0-s vereséget szenvedett a görög Olimpiakosz otthonában a Bajnokok Ligája B csoportjának utolsó fordulójában. Vladan Milojević együttese rendkívül közel, mindössze négy percre volt attól, hogy megtartsa harmadik pozícióját a kvartettben, s ezzel tavasszal az Európa-ligában folytassa a versenyt, de ami az egyik oldalon kimaradt, a másik oldalon bement. A belgrádi csapat előtt adott volt a lehetőség, hogy eldöntse a továbbjutás kérdését, de a Marko Marin által kiharcolt tizenegyest Tomane a felső lécre vágta. A 87. percben El Arabi a másik oldalon nem hibázott, s megszerezte az Olimpiakosznak a győzelmet. A négyes másik összecsapásán, a Bayern München–Tottenham rangadón a bajorok meglepően könnyedén, 3:1 arányban győztek, így hibátlanul, 18 ponttal a csoport élén zártak.

Az Atlético Madrid hazai pályán a papírformának megfelelően 2:0-val felülmúlta a Lokomotivot, így Simeone legénysége is a legjobb 16 közé jutott. Akárcsak az Atalanta, amely idegenben 3:0-ra kiütötte a Sahtart, s mivel a Dinamo csúfos pofont kapott a Citytől, az olasz gárda került továbbjutó pozícióba. A PSG a Galatasaray, a Real Madrid pedig a Brugge ellen brillírozott, de ezeknek a meccseknek különösebb tétjük már nem volt. Kialakult a nyolcaddöntő mezőnye, amelyben a BL történelme során először csak az öt topliga csapatai szerepelnek.

Az európai kupasorozatok egyenes kieséses szakaszának sorsolását hétfőn tartják.

A BL 16-os mezőnye: Atalanta, Atlético Madrid, Barcelona, Bayern, Chelsea, Borussia (D), Juventus, Leipzig, Liverpool, Lyon, Manchester City, Napoli, PSG, Real Madrid, Tottenham, Valencia. Az El-ben folytatják: Sahtar, Salzburg, Inter, Benfica, Ajax, Brugge, Olimpiakosz, Leverkusen.

KLUB-VB

A házigazda hosszabbításban nyert

Katarban kezdetét vette a 16. klubvilágbajnokság. A nyolcaddöntőben a Xavi Hernández irányította házigazda al-Szadd hosszabbítás után 3:1-re legyőzte az új-kaledóniai Hienghene együttesét, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A katari csapat a mexikói Monterrey csapatával szombaton az elődöntőért játszik, míg a másik ágon a szaúdi al-Hilal a tunéziai Espérancével mérkőzik. A BL-győztes Liverpool és a Libertadores-kupa-győztes Flamengo a csütörtöki elődöntőben csatlakozik a többi klubhoz.

A torna fináléját jövő szombaton rendezik.