2024. április 26., péntek
SPORTHÍREK

Magyarország a házigazdákkal kezd

JÉGKORONG

A jégkorong-vb-k sorozata hagyományosan decemberben az U20-as válogatottak csatározásával indul, majd tavaszra az U18-as és a felnőtt korosztályok bajnokságai következnek. A sorozat december 9-én Minszkben az I. A csoport tornájával indult, ma Kijevben az I. B csoport rajtol. Magyarország az 1. fordulóban Ukrajnával játszik. A további meccsek: Olaszország–Lengyelország és Franciaország–Észtország.

Szerbia mindhárom válogatottja tavaly magasabb versenyosztályba jutott, és az idén a bennmaradás lesz a kitűzött cél. Az U20-as válogatott a II. B csoportban Vilniusban (Litvánia) január 6-ától Nagy-Britannia, Japán, Románia, Spanyolország és a vendéglátók válogatottjával csatázik.

RÖPLABDA

Még nyert játszma nélkül

Nem lehet panasz a Vojvodina fiatal játékosainak igyekezetére, de a Bajnokok Ligája 2. fordulójában a német bajnok Friedrichshafen túl erősnek bizonyult, és a Vojvodina még nyert játszma nélkül a táblázat utolsó helyét foglalja el. Jó színvonalú mérkőzésen a vendégek legjobbja a sztrumicai (Észak-Macedónia) Nikola Gjorgiev volt.

A csoport másik meccsén a lengyel Kędzierzyn idegenben nyert a belga Roeselare ellen, amely egy hét múlva a Vojvodina vendége lesz.