2024. április 26., péntek

Nagy csata várható a feljutásért

Téli körkép a Topolya–Kishegyes–Verbász–Óbecse–Szenttamás községi ligáról

A Topolya–Kishegyes–Verbász–Óbecse–Szenttamás községi ligában november 3-án zárult a bajnokság első fele. A kilenccsapatos mezőnyben az őszi bajnoki címet a Tomislavci együttese szerezte meg, két ponttal megelőzve a kishegyesi Egységet. A tomislavci gárda a pontvadászat első részében hétszer győzött, egyetlen vereségüket pedig a piros mezesek a 3. helyen álló és a bajnoki címért továbbra is versenyben levő szenttamási Mladost Radost otthonában szenvedték el.

Az őszi elsőséget nagymértékben befolyásoló Tomislavci–Egység rangadón a hazaiak a 22. percben már 3:0-ra vezettek, a folytatásban viszont nem igazán a focié volt a főszerep, amit jól mutat a játékvezető által kiosztott két piros és hét sárga lap. A 2. helyen áttelelő kishegyesi együttes erőteljesen kezdte a szezont, a kék-fehérek a nyitófordulóban 9:1-re verték az újjáalakult zentagunarasi Slaviját, majd Bácskossuthfalván is rúgtak egy ötöst. A Baranyi Béla által irányított csapat az őszi zárófordulóban egy győzelemmel befoghatta volna az éllovast, Tóth Péterék azonban csak 2:2-es döntetlent tudtak elérni a 4. helyen tanyázó torzsai Budućnost pályáján, úgy, hogy ellenfelük már 2:0-ra is vezetett. „Az őszi szezonban mi szereztük a legtöbb gólt a ligában, mégsem lehetünk teljesen elégedettek a csapat teljesítményével. A bajnokság kezdete előtt a feljutást tűztük ki célul, és amennyiben szeretnénk teljesíteni a feladatot, úgy a folytatásban még jobban kell játszanunk. A téli szünetben tovább szeretnénk erősíteni a keretet, két-három játékos leigazolását tervezzük” – mondta az őszi idény befejezése után Rápóti Zsolt, a kishegyesi klub korábbi elnöke, jelenlegi titkára.

A liga küzdelmeibe néhány éves kényszerszünetet követően újra bekapcsolódott a zentagunarasi egyesület is. A Slavija két nagyarányú vereséggel kezdett, utána azonban már jobban teljesítettek a kék mezesek, Gyetvai Dávidék hazai pályán a Slobodát, a péterrévei Jedinstvót és a Pobeda csapatát is legyőzték, és a megszerzett kilenc pontnak köszönhetően a 6. helyről várhatják a folytatást. „Újoncként kicsit meglepett bennünket, hogy a ligában sokkal keményebb focit játszanak, mint például a Tisza Menti Ligában, ellenfeleink hazai környezetben több alkalommal is átlépték a sportszerűség határát. A mezőnyből három csapat, a Tomislavci, az Egység és a Mladost Radost emelkedik ki, a többiek megközelítőleg azonos szintet képviselnek. Újonc csapatként elégedettnek kell lennünk az elért eredménnyel, fiatal együttesünknek voltak jobb és rosszabb mérkőzései is. A Budućnost elleni bajnokin az ellenfél szurkolóitól is kaptunk dicséretet, ami természetesen nagyon jólesett az egész csapatnak. Ha sikerülne végigcsinálnunk egy komolyabb felkészülést, akkor a folytatásban még több pontot szerezhetünk” – értékelte az őszi szezon történéseit Hatala Krisztián, a Slavija elnök-játékosa.

Az idén fennállásának 100. évfordulóját ünneplő bácskossuthfalvi Sloboda az utóbbi években rendre adós maradt a jó eredményekkel, a piros-fehérek ugyanis a legutóbbi három pontvadászatban egyaránt az utolsó helyen végeztek. Viziék az ősszel két mérkőzést is meg tudtak nyerni – a Budućnostot otthon, a Pobedát idegenben győzték le –, így hosszú idő után elmozdultak az utolsó helyről.