2024. április 26., péntek

Optimista folytatás

Pásztor István és Damir Zobenica Brüsszelben tárgyalt Várhelyi Olivérrel

Csupán néhány nappal az után, hogy megválasztották az Európai Bizottság új összetételét, Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikai és bővítési biztosa Brüsszelben fogadta a Vajdaság Autonóm Tartomány küldöttségét, így tárgyalásokat folytatott Pásztor Istvánnal, a tartományi képviselőház elnökével és Damir Zobenicával, a képviselőház alelnökével.

A tartományi képviselőház sajtóközleményben kiemelte, Pásztor István örömét fejezte ki, hogy a bővítési biztos ilyen gyorsan hajlandó volt a fogadásukra, hiszen ezzel azt az üzenetet közvetítik, hogy készek Szerbiával a partneri együttműködésre. A képviselőház elnöke szerint az új biztossal való találkozással megerősítést nyert, hogy Szerbia sokkal nagyobb optimizmussal tekinthet a bővítési folyamatra, hiszen Várhelyi személyében olyan beszélgetőpartnert kapott az ország, aki jól megérti a Nyugat-Balkán térségének helyzetét és kész arra, hogy lépéseivel hozzájáruljon Európa ezen részének európai perspektívájához.

– Biztos vagyok abban, hogy Várhelyi személyében hazánk barátot kapott, aki elkötelezetten dolgozik országunk európai integrációs folyamatának előremozdításán – mondta Pásztor.