2024. április 26., péntek
SPORTHÍREK

Az alsóház a realitás

JÉGKORONG – EBEL

3:0-s vereséget szenvedett el az osztrák jégkorongbajnokság hétközi fordulójában a Fehérvár, amely az olasz Bolzano otthonában maradt alul. A liga egyetlen magyar gárdája nem bírt el a házigazda szervezett védelmével, és egyszer sem talált be a kétszeres EBEL-bajnok (2014, 2018) kapujába, igaz, az 55. percig egyetlen góllal volt hátrányban. HannuJärvenpäa legénysége a vereség után a kilencedik helyen áll, azonos pontszámmal (28), mint a 8. Graz. A szezon derekánál a felsőházi helyosztót érő ötödik hely távol van, az e pozíciót birtokló Vienna két meccsel kevesebbet letudva 37 egységet számlál.

KÉZILABDA – SEHA-LIGA

Közel volt a címvédő

Másodszor is kiélezett meccset játszott a Vojvodina a Vardarral a regionális ligában. Az újvidékiek Szkopjében 26:23-ra maradtak alul, most pedig egy teljesen más típusú mérkőzésen 35:33-ra kaptak ki a BL- és SEHA-címvédő macedónoktól. A Vojvodina a sok futást és sok gólt hozó meccsen 20:16-ra nyerte az első félidőt, és még a 40. percben is 24:20-ra vezetett. A vendégek 5:1-es szériával gyorsan felálltak, majd a 45. percben először vették át a vezetést, és a Vojvodina kihagyott ziccereinek is köszönhetően végül megszerezték mindhárom pontot. A SEHA-liga A jelű hatosában, két körrel a csoportkör vége előtt, a Vardar (21) már biztosan közvetlen negyeddöntős, második az ukrán Motor (18). A Vojvodina jelenleg 12 ponttal negyedik. A B csoportot a Veszprém (18) vezeti a Zagreb és a fehérorosz Breszt (15-15) előtt.

RÖPLABDA

Túl erős a lengyel bajnok

Habár néhány meghatározó ember nélkül játszott, a lengyel bajnok Kędzierzyn nem engedett meglepetést a Bajnokok Ligája 1. fordulójában. A Nikola Grbić edzette gárda három játszmában győzte le a Vojvodinát, amelynek fiatal csapata nem vallott szégyent, mégsem tudta komolyabb próbára tenni a vendéglátókat.

Az első játszmában a magyar Baróti Árpád remekelt, hisz tizenegy leütéséből nyolc ért pontot, a folytatásban pedig elsősorban az olasz Simone Parodi és Krzysztof Rejno jelentettek megoldhatatlan problémát a Vojvodina számára, amely soraiban Aleksandar Blagojević tűnt ki 17 ponttal.

A Vojvodina a december 10-ei 2. fordulóban a német bajnok Friedrichshafent fogadja.