2024. április 26., péntek
ZENTAI KÉZ A KÉZBEN ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK SZERVEZETE

Vendégségben a polgármesternél

A fogyatékossággal élők világnapja alkalmából tegnap Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Perpauer Attila művelődéssel és oktatással megbízott tanácstag a Kölyökkuckóban fogadta a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetének vezetőit és gondozottjait. Rác Magdolna, a szervezet elnöke megköszönte az önkormányzati vezetőknek a folyamatos támogatást, és úgy fogalmazott, nagy öröm számukra, hogy minden évben vendégül látják őket.

Perpauer Attila elmondta, a jövőben is számíthatnak az önkormányzat segítségére, hiszen nagyon fontosnak tartják azt a munkát, amit a segítők végeznek, sérültekkel foglalkoznak.

– Az elkövetkező hetekben meglepetés csomagokat készítünk a civil szervezet tagjainak, támogatjuk a segítők egész éves munkavégzését, és különféle rendezvényekre juttatjuk el a szervezet tagságát – fogalmazott Perpauer Attila.

Rác Magdolna kifejtette, a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete 2001-ben kezdett működni, 2003-ban ismerték el őket civil szervezetként, és azóta sokkal elfogadóbbak velük az emberek, hiszen látják, hogy mássággal, fogyatékkal is boldog életet lehet élni.

– Több műsorunk is van év közben, ahol megmutatkoznak a fiatalok, és ez fontos, mert megismernek bennünket. Legközelebb szombaton lépnek színpadra a védenceink, mégpedig Zentán a Művelődési Házban 16 órától. Erre az ünnepi műsorunkra mindenkit szeretettel várunk. Aki esetleg nem tud eljönni, az december 12-én a Kertek helyi közösségben is megnézheti a 16 órakor kezdődő produkciónkat – emelte ki a szervezet elnöke.