2024. április 26., péntek

Jégerdő a fiatalság jegyében

Egyre nagyobb az érdeklődés külföldön az esemény iránt

A neves téli rendezvényegyüttes megnyitója holnapután, december 6-án lesz 18.30-kor, a hagyományoknak megfelelően tűzijáték kíséretében.

Fotó: Fúró Dénes

Fotó: Fúró Dénes

A megnyitó zenés rendezvénnyel várja a látogatókat, a Jégerdő január 19-éig lesz látogatható. Minderről nemrégiben sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők, kiderült az is, hogy a régióban, de Európában is egyre híresebb és egyre nagyobb hírnévre tesz szert az esemény. Immár negyedik alkalommal rendezik meg. Tihana Putin, az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet turisztikai kínálatának elemzője elmondta, hogy már most nagy az érdeklődés nemcsak ez a rendezvény, hanem az újévi programok iránt is, ami egyértelműen azt jelzi, hogy külföldön is egyre nagyobb hírnévnek örvend ez az esemény. – A Jégerdő kiemelkedik a téli kínálatunkból, amely iránt nemcsak az európai, hanem az ázsiai turisták is nagy érdeklődést mutatnak – mondta. Jovan Marjanović, a rendezvény producere kiemelte, hogy minden héten különféle programok várják a látogatókat, számos fellépő szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

– A megnyitóünnepség sztárvendége Sara Jo, a régió egyik ismert popsztárja lesz, de mellette fellép még a helybeli Haos animatori csapat, és a Vojvodina korcsolyaklub tagjai is, színvonalas műsorra számíthatnak a látogatók. Fontos hangsúlyozni, hogy a Jégerdő mindegyik rendezvénye ingyenesen látogatható – emlékeztetett Marjanović.

A Jégerdő központi részét az idén is az 1300 négyzetméteres korcsolyapálya jelenti, és a modern technikának köszönhetően az esetleges magas hőmérséklet mellett is szilárd jeget biztosít a csúszkálni vágyóknak.

Dušica Ljubojević, az esemény projektmenedzsere elmondta, hogy az idén is felállítják a jégvárost (felvételünkön), ahol főként kezdő kisiparosok, kézművesek és művészek mutatják be és kínálják termékeiket. – A belépés a korcsolyapályára a múlt évhez hasonlóan minden hétköznap 9-től 10.30-ig ingyenes a 12 évnél fiatalabbak számára. A belépő ára szintén nem változott, továbbra is 200 dinár, hétvégén 250. A korcsolyabérlés 200 dinárba kerül – ismertette Ljubojević.

Az idei Jégerdő ideje alatt az Újvidék Európa Ifjúsági Fővárosa 2019 (OPENS) szervezésében számos újvidéki együttes, DJ és művész kap majd lehetőséget a fellépésre, december 9-e és 15-e között. A tavalyi rendezvényre 45 nap alatt mintegy 40 ezren látogattak el, a szervezők az idén is hasonló számú közönséget várnak. A bevételeket humanitárius célokra ajánlják fel.