2024. április 26., péntek

Fogadták a Nemzeti Vágta győztesét

Nagy Arnoldnak, a budapesti Nemzeti Vágta győztesének rendezett pénteken fogadást a temerini önkormányzat

Már több mint egy hónapja, hogy véget ért a Kárpát-medencei magyarság talán legnagyobb lovas ünnepe, a Nemzeti Vágta, amelyen Nagy Arnold, Temerin lovasa duplázott és Fantázia nevű lován az idén is megnyerte a vágta döntőjét. Mi több, Nagy Arnold és lova nemcsak az első határon túli, aki nyert, hanem meg is tudta védeni címét, és ezzel történelmet írt, mert még egyszer sem történt meg az, hogy valaki a határon túlról, és éppen Vajdaságból, temeriniként kétszer megnyerje a Nemzeti Vágta fődíját. A győztes tiszteletére pénteken rendezett fogadást a temerini önkormányzat. Megjelentek mindazok, akiket valamilyen kötődés fűz az eseményhez, Nagy Arnoldot és lovát, Fantáziát ünnepelték. Levetítették a Vágta legizgalmasabb pillanatait, a díjak átadását.

Nagy Arnold átveszi Pásztor Róberttól az önkormányzat ajándékait (Góbor Béla felvétele)

Nagy Arnold átveszi Pásztor Róberttól az önkormányzat ajándékait (Góbor Béla felvétele)

Nagy Arnold: – A futam megnyerését követően nagyon sok gratulációt kaptam. Az elmúlt két hónap pihenéssel telt, mivel nagyon fárasztó volt a felkészülés és a futam is. Nemrégiben hazaköltöztünk Topolyára, ez azt is jelenti, hogy többet tudok Fantáziával edzeni, bár a lónak van edzője, én csak a lovasa vagyok. Bízok abban, hogy a ló jövőre még ereje teljében lesz és ugyanezt az eredményt tudjuk hozni. A versenypálya ismerete nagyon sokat jelent a lónak és a lovasnak is.

Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója: – A Nemzeti Vágta egymás után kétszer történő megnyerésével elérni látjuk a vajdasági lovassport céljait, egyre több jó ló van Vajdaságban, egyre több család kezd foglalkozni lótartással, egyre több fiatal kezd lovagolni. A Kishuszár Vágtában is szép eredményeket érünk el, tehát van utánpótlás. Egyre több gyerek érdeklődik ez iránt a sport iránt, ami azt is jelenti, hogy van jövője a vajdasági lovas sportnak. Örülök annak, hogy ehhez mi is hozzá tudunk járulni, hiszen immár hetedik éve megszervezzük a Vajdasági Vágtát Zobnaticán.

Pásztor Róbert, a temerini községi képviselő-testület elnöke: – Ott voltam Budapesten, a Vágtán. Hihetetlen érzés és nagy büszkeség volt ott, akkor temerini magyarnak lenni. Az elért eredményt szavakkal nem lehet megköszönni. A mai fogadás csupán a tiszteletnek egy szerény jele a győztes és a ló tulajdonosa felé, és mindenki felé, aki részt vállalt ennek a nagy sikernek az elérésében.

Vajdaság hős lova Temerinhez és Óbecséhez is kötődik. Fantázia ugyanis Szabolcski Roland tulajdona. Ő így nyilatkozott: – Valójában három lóval vettünk részt a vágtán. A Fantázia volt az 1. számú lovunk, amely nyert. A második lovunk Szabadkát képviselte, a harmadik pedig egy magyarországi várost, Hevest. Különösen nagy öröm, hogy nyerni tudtunk. Ezt az érzést kívánom mindenkinek. Fantázia lassan tizenegy éves lesz, és ha erőnléte megengedi, akkor jövőre is indulunk vele. Titkos vágyunk, hogy harmadszor is nyerjünk.