2024. április 26., péntek
ZENTAI KARÁCSONYVÁRÁS

Fellobban a gyertyaláng

A zentai önkormányzat Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetével és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központtal karöltve a hagyományos karácsonyváró rendezvénysorozata keretében idén is közös ádventi gyertyagyújtásra invitálja a községben élő polgárokat.

Kosiczky András és Perpauer Attila a sajtótájékoztatón (Horváth Zsolt felvétele)

Kosiczky András és Perpauer Attila a sajtótájékoztatón (Horváth Zsolt felvétele)

Az elmúlt években a község apraja-nagyja megjelent a városháza oszlopcsarnokában, illetve a Karácsonyi Kavalkád ideje alatt a Fő téren megrendezett ádventi gyertyagyújtásokon – hangsúlyozta az eseménysorozatot bejelentő sajtótájékoztatón Kosiczky András, a községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja, aki elmondta, az idén is mindenkit szeretettel várnak a különleges programsorozatra.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja kifejtette, évről évre egyre több intézmény csatlakozott ehhez a meghitt karácsonyváró rendezvénysorozathoz, idén pedig a község idegenforgalmi szervezete is így döntött, ami azért örömteli számukra, mert mindig is arra törekedtek, hogy mind szélesebbre tárják ki a városháza kapuit, ugyanis az elsődleges céljuk a közösségépítés. Perpauer Attila elmondta, idén az újonnan alakult általános iskolák tanulóit, valamint a civil szervezetek képviselőit is igyekeznek bevonni a rendezvénysorozatba, amelynek keretében zentai énekesek, szavalók lépnek majd fel, illetve ott lesz az Ispiláng csoport, valamint a Musica Sacra és a Cor Jesu kórus is. A szervezők ki is bővítik az ádventi gyertyagyújtás köré szervezett rendezvényeket, így mind a négy alkalommal általános iskolás diákok képzőművészeti alkotásaiból nyíló kiállítást is rendeznek majd az oszlopcsarnokban. Az első gyertya meggyújtását december elsején, vasárnap este hat órai kezdettel tartják meg, amelyen fellép Ágó Gergely szavaló, Nagy Rózsa szólóénekes és a Musica Sacra kórus, valamint a Thurzó Lajos Általános Iskola diákjainak a képzőművészeti alkotásait is megtekinthetik a zentaiak a városháza oszlopcsarnokában.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az idei Karácsonyi Kavalkádra újabb látványelemekkel is készülnek, az ennek keretében megrendezésre kerülő Betlehemes Találkozó pedig minden bizonnyal az eddigi legtömegesebb lesz. Ezenkívül a kavalkád összes napján bővebb tartalmak várják majd a látogatókat. Az elárusítóhelyként funkcionáló faházikók mind beteltek, nemcsak zentai, hanem környékbeli vállalkozók is jelen lesznek, és az sem kizárt, hogy a tervezettnél néhány nappal tovább is tartani fog a rendezvénysorozat. A kavalkád kísérőrendezvényeiről részletesebben a közeljövőben számolnak be az illetékesek – hangsúlyozta Kosiczky András.