2024. április 26., péntek

Fásításba kezdtek Óbecsén

Tavaszig csaknem hét és félezer facsemetét ültetnek el a község területén

Nagy fásítási akcióba kezdtek Óbecse község területén, így az ősz folyamán és tavaszra 7474 fát ültetnek el a községben, azaz minden óbecsei gyermek után egyet.

Az első facsemetéket Dragan Tošić polgármester és a Komunalac Közvállalat munkásai Bácsföldváron, a Svetozar Marković utcai játszótér mellett, valamint a pravoszláv templom szomszédságában ültették el. A faluban mintegy 200 különböző fa és örökzöld növény kerül majd a földbe.

Dragan Tošić polgármester elmondása szerint az év végéig összesen 3000 facsemetét ültetnek el a községben, a többi, majdnem 4000, tavaszra kerül a földbe. A több mint 7000 facsemete közül 3000-et társadalmilag felelős vállalatok és egyének ajándékoztak a községnek, a többi facsemetére pedig a Komunalac Közvállalat jövő évi költségvetésében fognak előirányozni pénzt. Dragan Tošić becslése szerint erre a célra 600 ezer dinárt fognak elkölteni.

Újságírói kérdésre válaszolva Željko Plavšić, a Komunalac Közvállalat igazgatója elmondta: az utcafelújítások során kivágott fák helyére is új facsemeték kerülnek majd, így a Dositej, a Miloš Crnjanski és a Zöldfás utcában is lesz faültetés.

A játszóterek megígért felújításáról szólva elmondták: az a bácsföldvári játszóteret ahol most fákat ültettek, felújítják, és ugyanott egy kosárlabdapálya építése is folyamatban van, de további két játszótér is megújul a faluban. Óbecsén a Veljko Vlahović lakótelep környékén élő gyerekek örülhetnek majd egy új játszótérnek – ezeknek a beruházásoknak az értéke megközelítően kétmillió dinár. A játszóterek várhatóan pár héten belül elkészülnek.

A polgármester 2020 elejére egy egészen újszerű játszótér átadását is beharangozta: Óbecsén a Dositej utcában, az áruház mögött egy olyan játszótér épül, amelyet mozgássérült gyerekek is használhatnak.