2024. április 26., péntek

Labdarúgás másfél napon át

A jövő hétvégén tartják meg Zentán a 2019 perces foci elnevezésű rendezvényt

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma idén is megrendezi a nagy népszerűségnek örvendő 2019 perces foci elnevezésű kispályás futballtornáját.

A tavalyi torna számos izgalmas pillanatot hozott a résztvevőknek (Fotó: Herédi Krisztián)

A tavalyi torna számos izgalmas pillanatot hozott a résztvevőknek (Fotó: Herédi Krisztián)

Az eddigi évekhez hasonlóan a focitorna 2019 percen keresztül, megállás nélkül tart. A kezdőrúgás november 30-án, szombaton 9 órakor történik meg a Zentai Sportcsarnokban, az utolsó meccset pedig vasárnap 18 óra 39 perckor fújják le. A tornán amatőr csapatok vesznek részt 5+1-es felállásban, és legfeljebb 10 tagjuk lehet.

 Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke elmondta, hogy a tornát 2016 óta minden évben megszervezik, és a rendezvény igen nagy népszerűségnek örvend.

– Ezúttal 32 csapat jelentkezett, és a létszám jóval a jelentkezési határidő előtt betelt. A résztvevők java része Vajdaságból jön, de érkeznek csapatok Felvidékről és Magyarországról is, úgyhogy nagyon izgalmas torna elé nézünk. Mivel a mérkőzések éjjel is folynak, alvási, vagyis inkább pihenési lehetőséget is biztosítunk a sportcsarnok kisebb termeiben. Az előző évek tapasztalatából kiindulva, túl sok alvásra nem kell számítani, de ez a hosszú, együtt töltött idő a csapatépítés szempontjából is kiváló. Az éjszakák nehezek szoktak lenni, ám azok, akik igazán elhivatottak, itt lesznek, és természetesen a szurkolók is kitartanak. Ennek a tornának pont ez a különlegessége, ettől újszerű és népszerű – hangsúlyozta Kiss Nándor, hozzátéve, a mérkőzések kezdetben kétszer tíz percesek lesznek, viszont ahogyan közelednek a döntőhöz, egyre hosszabb meccseket játszanak, hogy minél izgalmasabbak legyen az összecsapások.

A tavalyi 2018 perces foci nevű rendezvény eredményhirdetésének pillanatai (Fotó: Herédi Krisztián)

A tavalyi 2018 perces foci nevű rendezvény eredményhirdetésének pillanatai (Fotó: Herédi Krisztián)

– A rendezvényre belépő nincs, minden szurkolót szeretettel várunk. Vasárnap a gyerekek számára kísérőprogram is lesz, mégpedig kangoos óra várja őket. Az első 3 helyen végzett csapat pénzjutalomban részesül. A harmadik helyezett tízezer dinárt, a második húszezret, a legjobb csapat pedig negyvenezret vihet haza. Ezenfelül több különdíj is gazdára vár, hiszen megválasztjuk a torna legjobb játékosát, kapusát és gólkirályát is! – mondta a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke, hozzátéve, mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre, aki szeretne tartalmasan kikapcsolódni, illetve maradandó élményekkel gazdagodni.