2024. április 26., péntek

Újvidéken járt a Francia–Német Ifjúsági Iroda főtitkára

Miloš Vučević polgármester a városházán fogadta Tobias Butovot, a Francia–Német Ifjúsági Iroda főtitkárát, aki a IV. Ifjúsági Vezetők Fórumára érkezett a tartományi székvárosba.

A polgármester elégedettségének adott hangot, hogy Európa Ifjúsági Fővárosában tartják meg a IV. Ifjúsági Vezetők Fórumát. Ez a rendezvény a legjobb bizonyíték arra, hogy a döntéshozók egyre inkább megértik: a fiatalok véleménye rendkívül fontos, mert ők lesznek nemsokára azok, akik döntéseket hoznak, és felelős pozíciókat töltenek majd be.

Butov és Vučević egyetértettek abban, hogy Újvidék példaként szolgálhat mások számára, főként ha figyelembe vesszük az OPENS projektum résztvevőinek, úgy az egyéneknek, mint a szervezeteknek a munkáját és azok eredményeiket. Az is nagy jelentőséggel bír, hogy a projektum lebonyolítása és megvalósítása az állami szervek, intézmények támogatásával történt. A polgármester hangsúlyozta, hogy a IV. Ifjúsági Vezetők Fóruma nagyon jó esélyt nyújt arra, hogy a fiatalok egyeztessenek a legfontosabb európai szervezetek képviselőivel, megbeszéléseket folytassanak a Nyugat-Balkán európai integrációs folyamatáról, és szorosabbra fűzzék az együttműködést a régióbeli partnerekkel. A beszélgetőpartnerek egyetértettek abban is, hogy a régió országai közötti, színvonalas kommunikáció kulcsfontosságú a térség gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésében. Ez az együttműködés lehet a legfontosabb láncszem a régió országaiban élő fiatalok elvándorlásának a megakadályozásában.