2024. április 26., péntek

A főzésről gyerekeknek

Ft. Paskó Csaba tartott szakácskönyv-bemutatót Kishegyesen

Evangelizálni nemcsak papként lehet, hangzott el ft. Paskó Csaba plébános gyermekszakácskönyv-bemutatóján, amire szerdán este, a kishegyesi helyi közösség tetőterében került sor.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

Az estet a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezte, és igen nagy érdeklődés övezte. A gyerekek mellett számos felnőtt is kíváncsi volt az ismert pap, karnagy és mesterszakács könyvbemutatójára.

Paskó az est során mesélt arról, hogy miután felszentelték pappá, hogyan tért a zenei pályára, majd hogyan lett mesterszakács. Szó volt első szakácskönyve megírásának körülményeiről, majd arról is, hogy hogyan és milyen céllal íródott az Első szakácskönyvem című gyermekeknek szánt könyv. Mint kiderült, a kötet valóban tartalmaz recepteket, de annál sokkal több minden van benne, és az illusztrációi is elnyerik a gyerekek tetszését. A könyv kiadásának egyik célja a család és a közösségépítés, hiszen a gyerekeknek a szülőkkel való közös főzések egy életre meghatározó élményt nyújtanak. Paskó arra is rávilágított, hogy hogyan szolgálhatja egy ilyen kiadvány a keresztény értékek népszerűsítését.

A könyvbemutató végén a gyermekszakácskönyvet kedvező áron meg lehetett vásárolni.