2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

A Fradi megtörte a Recco sorozatát

A férfivízilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójának csúcsrangadóján a Ferencváros alaposan meglepte a Pro Reccót, igaz, Varga Zsolt együttese végül 13:13-as döntetlent játszott Bolognában, de így is megszakította az olaszok páratlan sikersorozatát – Ratko Rudić legénysége pályaválasztóként az utóbbi 33 mérkőzését mind megnyerte a BL-ben. Az első két negyed során a hazaiak akarata érvényesült, ám a Fradi 7:4-es olasz vezetésnél sem omlott össze, látványos, ügyes egyéni akciókkal és remek csapatjátékkal három perc alatt egyenlített. A nagyszünetet követőn sem hagyott alább a zöld-fehérek lendülete, újabb 3:0-s sorozatot produkálva elléptek. A meccs azonban nem dőlt el, a folytatásban fordult a kocka, a Recco felszívta magát, játékban maradt, s két perccel a vége előtt utolérte a magyarokat. A hajrában már nem született gól, így a felek megosztoztak a pontokon.

A B csoport másik magyar együttese, az OSC a Terrassa otthonában vendégszerepelt, Vad Lajos csapata magabiztos győzelmet (15:10) aratott Spanyolországban.

A Fradi és az OSC jelenleg vezeti a tabellát, előbbi a zágrábi Mladostot, utóbbi pedig a Pro Reccót fogadja a következő fordulóban.