2024. április 26., péntek
NBA

Bogdan keze újra elsült

Harmincegy pontos karriercsúccsal vezette győzelemre (120:116) a Sacramentót a Phoenix ellen Bogdan Bogdanović. A szerb klasszis az egész meccsen kiválóan dobott mezőnyből (11/14), 9 triplakísérletéből 7 a helyére került, és oroszlánrészt vállalt abból, hogy a Kings megfelelő előnyt épített ki a hajrára felkapaszkodó Suns ellen. A megállíthatatlan szerb ráadásul 7 gólpasszal, 4 lepattanóval és 3 labdaszerzéssel „tömte ki” a statisztikai mutatóit. A Kings pontjainak több mint egyharmadát a szerbek szerezték, hiszen Bjelica is 17-ig jutott.

Az est másik csúcsteljesítményét a sokadik fénykorát élő LeBron James szállította, aki pályafutása 85. alapszakaszbeli tripla duplájával (25-11-10) vitte győzelemre a Lakerst az Oklahoma ellen (112:107).

EUROLIGA

Nagyon döcög az a szekér

Újabb vereséget könyvelt el az Euroligában a Crvena zvezda, amely ezúttal a berlini Alba otthonában maradt alul (93:80). Milan Tomić együttese az első perctől hátrányban játszott, és esélye sem volt a győzelemre. Kilenc forduló után a Zvezda két győzelemmel áll, és sereghajtó a hasonló mérlegű Fenerbahçével és Zenittel együtt.

Az Európa-kupában a Pécs súlyos vereséget szenvedett (85:66) a Benfica otthonában, és egy fordulóval a csoportkör vége előtt nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.