2024. április 26., péntek

Hétfőtől Synergy#WTF

Hétfőn kezdődik a Nyelvi Kisebbségi Színházak Nemzetközi Fesztiválja, harmadik alkalommal tartják meg az Újvidéki Színházban. A Synergy#WTF november 18-a és 28-a között zajlik, az idei fesztivál keretein belül tíz előadást tekinthetnek meg a látogatók. Az előadók nemcsak Szerbiából, hanem Iránból, Németországból, Olaszországból, Szlovéniából, Horvátországból, Romániából és Magyarországról is érkeznek. A fesztivál megnyitóünnepsége november 18-án a Színház a fényképészetben című kiállítással kezdődik, 19 órakor, a megnyitó után a Kal együttes koncertjét élvezhetjük majd. A Kal (roma nyelven feketét jelent) egy népszerű, hazai roma zenekar, zenéjük a balkáni cigányzene, a tangó és a közel-keleti ritmusok, valamint a török és jamaicai dallamok egyvelege.

A belépőjegyek 400 dinárba kerülnek, a kedvezményes csomag ára 3000 dinár.
Az előadások mindegyik napon 19 órakor kezdődnek. November 19-én, kedden: Multicultural City ‒ Compagnie du Bredin, Berlin ‒ Germany, Die Büchse der Pandora (Pandora szelencéi), rendező: Monika Dobrowlanska. November 20-án, szerdán: Multicultural City, Berlin, Kompensation (Ellensúly), rendező: Monika Dobrowlanska. November 21-én, csütörtökön Arterarij ‒ S. Bobarić ‒ S. S. Musić ‒ Horvátország, Zágráb, XXXPogledajme (Nézzrám), Roman Nikolić szerzői előadása. Pénteken Mestno Gledališče Ptuj ‒ Mini Teatar Ljubljana ‒ Slovenia, Mahmud, rendező: Peter Srpčić. Szombaton és vasárnap este magyarországi társulatok, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Tompa Miklós Társulat ‒ Románia lép fel a Részegek című darabbal, Radu Afrim rendezésében. Vasárnap este a Magyarországi Szerb Színház előadását nézhetjük meg, Autobiografija (Önéletrajz) címmel, amelyet Branislav Nušić művei alapján Dégi János rendezett.

Az Újvidéki Színház fenntartja a műsorváltoztatás jogát, előadásaikra szerb nyelvű fordítást biztosítottak. Jegyek a színház pénztáránál válthatók munkanapokon 10-től 12 óráig és az előadás napján 18-tól 19 óráig. Előjegyezhetők a 021/ 525-552-es vagy ( 9 és 14 óra között) a 657-2526-os telefonszámon. http://www.uvszinhaz.com, szinhazujvideki@gmail.com, ujvidekiszinhaz@yahoo.com