2024. április 26., péntek

Megpróbálták elzárni a vizet

Hiába mentette fel a bíróság az alperest a vízdíj befizetése alól

A Verbász melletti sóvéi (Ravno Selo) Božidar Caričićnál tegnap reggel a verbászi Komunalac Közvállalat munkásai megpróbálták elzárni a vizet, annak ellenére, hogy az illető a bírósági ítélet döntésének értelmében nem köteles kifizetni a vízhasználati díjat az említett közvállalatnak, mivel az nem alkalmas emberi fogyasztásra.

A rendőrség illetékeseinek elmondása szerint a járőrök a közvállalat munkatársainak hívására érkeztek ki, elmondásuk szerint Caričić megfenyegette őket, személygépkocsijával elállta előlük az utat, és akadályozta munkájuk végzését.

Végül a rendőrség mindannyiukat előállította, és az ügyész Caričić magatartását hivatalos személy eljárásának akadályozása bűncselekménynek minősítette. Ellene eddig még nem tettek bűnvádi feljelentést.

– Felmutattam nekik az ítéletet, valamint a bizonyítékot arra, hogy a vízvezeték-hálózat, amit el akarnak zárni, az én tulajdonomban van – mondta Caričić.

Korábban a Komunalac Caričićet 3000 dináros tartozása miatt perelte, akinek az eljárás során sikerült bebizonyítania, a településén nem fogyasztható az ivóvíz, így a kommunális közvállalatnak nem áll jogában megfizettetnie az árát. A per eredményeként Caričić mentesült a fizetendő kötelezettsége alól.

Az elsőfokú ítéletet a Verbászi Alapfokú Bíróság bírája hozta meg, s ezt a napokban a Zombori Felső Bíróság is másodfokú ítélet formájában megerősítette. A bíróság megállapította, hogy a kommunális közvállalat Sóvé lakossága számára emberi fogyasztásra nem alkalmas vizet bocsátott a lakosság rendelkezésére. Mivel a kommunális közvállalatnak nem sikerült ennek az ellenkezőjét bebizonyítania, a bíróság arra a megállapításra jutott, hogy a kommunális közvállalat nem fizettetheti meg szolgáltatását.